начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Съсобственост след развод

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съсобственост след развод

Мнениеот nedri_69 » 07 Юни 2011, 16:41

Здравейте, имах развод с влязло решение от 01.08.2010 обжалвах на възивна инстанция и там потвърдиха и се наложи да изляза на свободен наем от съсобственото жилище макар и да обжалвах и на касационна инстанция и мисля че там също ще потвърдят решението.Но въпроса ми е при такова решение тоест предоставено жилище на майката до навършване на пълнолетие на децата а аз бащата нямам друго жилище ,а за свободен наем просто не става защото имам запорирана заплата за издръжка и изплащам заем за съсобственото жилище .Срам ме е дори да кажа с ,каква сума се налага да съществувам.Нямам ли право на една стая в съсобственото жилище да живея ,като занапред ще мисля и за делба на имота като се стабилизирам малко финансово.
Благодаря Ви предварително
nedri_69
Младши потребител

Re: Съсобственост след развод

Мнениеот nk7702n » 09 Юни 2011, 22:30

Щом на съпругата Ви е предоставено ползването във връзка с упражняването на родителските права, нямате право на стая, освен ако тя Ви даде такава възможност, но не е длъжна. Тук проблемът не е в собствеността, а в предоставяне на ползването за определен период от време, дори да бяхте собственик на целия апартамент, това нямаше да е от значение с оглед предоставянето на жилището за упражняване на родителските права до навършване на пълнолетие на детето.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба