начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Наследствен имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследствен имот

Мнениеот didi987 » 22 Юни 2011, 10:49

Моля за извинение, ако е неправилно мястото на темата, както моля и за вашата помощ.
На 12.06.2011 почина съпругът ми-точно на рожденния ден на малката ми дъщеря.
Живеем в апартамент, собственост на свекър ми и свекърва ми, които са починали отдавна и в общината
се води на името на съпруга ми за плащане на данък. Сега трябва наново да прехвърлим партидата и не мога да определя частите на наследниците, които сме аз и двете ми пълнолетни дъщери. Жилището е основно и за трите ни. Моля бихте ли ми помогнали за дяловете - на кого колко да опиша.
Благодаря предварително.
didi987
Младши потребител

Re: Наследствен имот

Мнениеот nannyogg » 22 Юни 2011, 10:58

didi987 написа:Моля за извинение, ако е неправилно мястото на темата, както моля и за вашата помощ.
На 12.06.2011 почина съпругът ми-точно на рожденния ден на малката ми дъщеря.
Живеем в апартамент, собственост на свекър ми и свекърва ми, които са починали отдавна и в общината
се води на името на съпруга ми за плащане на данък. Сега трябва наново да прехвърлим партидата и не мога да определя частите на наследниците, които сме аз и двете ми пълнолетни дъщери. Жилището е основно и за трите ни. Моля бихте ли ми помогнали за дяловете - на кого колко да опиша.
Благодаря предварително.

Съболезнования!

Ако съм Ви разбрала правилно: жилището е придобито от съпруга Ви чрез наследяване, по време на брака Ви, имате две деца /заедно с които сте единствените наследници на починалия/ и нямате договор, който да урежда по някакъв начин имуществените Ви отношения, то Вие и двете Ви деца получавате равни части - т.е. по 1/3 за всеки един от тримата наследници.
Omnia vincit amor et nos cedamus amori.
Аватар
nannyogg
Младши потребител

Re: Наследствен имот

Мнениеот didi987 » 22 Юни 2011, 11:10

Точно така. Нали трябва да се пусне декл. по чл.14 от ЗМДТ и там да впиша частта на всяка от нас. Не знаех колко да впиша - не успях "да се справя" със закона, а нали това касае и данъка за всяка от нас.
Много Ви благодаря за отговора.Успешен ден на Вас и всички от форума.
didi987
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба