начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Завещание без земя

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Завещание без земя

Мнениеот kisssy » 28 Юни 2011, 18:34

Здравейте,имам въпрос : Лицето Х,непряк наследник,има саморъчно завещание за апартамент ново строителство(около 10 годишен).За единствения пряк наследник остава идентичен със завещания апартамент,т.е. условието 1/2 да отиде при прекия наследник е изпълнено.Но никъде не се споменава прилежаща земя.Човека написал завещанието е притежавал 1/4 идеална част от целия парцел на отделен нотариален акт,а апртаментите му са на договор за доброволна делба.Въпроса ми е какво точно получава лицето Х - само апартамент,построен върху частна земя и може ли да упражнява такава собственост??
kisssy
Нов потребител

Re: Завещание без земя

Мнениеот Standbay » 28 Юни 2011, 20:07

Заветникът (лицето Х) получава само това, което му е завещано, евентуално намалено при иск за възстановяване на запазена част.
Наследникът по закон наследява цялото имущество на наследодателя, което е останало при откриване на наследството, без завещаното. Той обаче има право на иск, ако неговата запазена част от наследството е накърнена чрез дарствени или завещателни разпореждания.
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
Аватар
Standbay
Потребител

Назад към Съсобственост и делба