начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

чл.19, ал.1т.4предложение второ от ЗУТ

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

чл.19, ал.1т.4предложение второ от ЗУТ

Мнениеот kaktuska » 09 Сеп 2011, 23:51

Здрравейте :) , някой може ли да ми каже какво се има предвид под специфични теренни и стопаски условия, съгласно разпоредбата на чл. 19, ал.1 т.4 предложение 2 от ЗУТ
Благодаря, предварително.
kaktuska
Нов потребител

Re: чл.19, ал.1т.4предложение второ от ЗУТ

Мнениеот julyanvonemona » 10 Сеп 2011, 17:42

§5. 13. "Преобладаващ равнинен терен" по чл. 19, ал. 1, т. 4 е терен с наклон до 10 на сто, а "преобладаващ стръмен терен" по чл. 19, ал. 1, т. 5 е терен с наклон над 10 на сто. Допълнителни разпоредби от ЗУТ
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kaktuska » 10 Сеп 2011, 19:27

благодаря, за отговора :)
аз също погледнах преходните и заключителни разпоредби на зут и мился, че би трябвало под специфични теренни условия да се разбира, спецификата на самия терен има ли наклон,свлачищта и т.н
Предполагам, че ако няма тези характеристики би следвало да се третира като равнинен и за него да важат лицето и повърхност по предложение първо на чл. 19 ал.1 т.4 от ЗУТ.
Предполагам, че специфичните теренни и стопански условия се определят по решение на съответния общински съвет по предложение на еспертна комисия по териториално и селищно устройство.
Така ли е или греша?
Благодаря предварително.
kaktuska
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Сеп 2011, 19:46

Предполагам, че специфичните теренни и стопански условия се определят по решение на съответния общински съвет по предложение на еспертна комисия по териториално и селищно устройство.

Тази версия умря с чл.54 ППЗТСУ ето го стария текст чл.54 "(4) (Изм. - ДВ, бр. 2 от 1996 г.) Селата се категоризират като планински или полски с решение на общинския съвет, одобрено от кмета на общината въз основа на заключение на съвета за териториално и селищно устройство, строителство и архитектура в пълен състав."
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kaktuska » 10 Сеп 2011, 20:44

Тогава ,кой е компетентен да определи дали даден урегулиран поземлен имот притежава специфчни теренни и стопански условия и въз основа на това да се направи преценка -кога за поделяемост на УПИ важат параметрите по предложение първо на чл. 19, ал.1 т. 4 от зут и кога тези по предложение 2 ?
Благодаря, предварително
kaktuska
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Сеп 2011, 20:48

Парламента го е определил с цитираната от мен разпоредба на §5 т.13 ДР на ЗУТ . Счел е че това е достатъчно.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kaktuska » 10 Сеп 2011, 20:56

Много ти благадаря, за отговора
kaktuska
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба