начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

ПЪЛНОМОЩНО

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПЪЛНОМОЩНО

Мнениеот chapla » 10 Авг 2012, 15:08

Здравейте! Участвам в подялбата на наследство и понеже не живея в града, в който се намират апартаментите, които ще се продават направих пълномощно на сестра ми, която живее там да извършва сделките и от мое име. Но днес ми се обадиха, за да ми искат освен пълномощно и някаква декларация, която трябвало да попълня, а аз не си спомням такова нещо. Каква е тази декларация и толкова ли е важна?! Възможно ли е нотариусът да е пропуснал да я направи? И възможно ли е да направя нова евентуално, но от друг нотариус, не от същия град, в който е направено пълномощното? Преди време правих такова пълномощно за адвокат и там също не сме правили декларация, а го упълномощавах също да може да ме представлява навсякъде и да извършва сделки от мое име... Благодаря предварително! :shock:
chapla
Нов потребител

Re: ПЪЛНОМОЩНО

Мнениеот chapla » 10 Авг 2012, 20:43

Хора, няма ли кой да ми отговори, много ми е спешно!
chapla
Нов потребител

Мнениеот n_ikito » 10 Авг 2012, 22:26

Най-вероятно става дума за декларация по чл.264 ДОПК (че нямате публични задължения). Може да бъде заверена при всеки нотариус, консул, кмет на населено място където няма нотариус и т.н.
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот chapla » 11 Авг 2012, 08:17

Благодаря ви! А дали е възможно декларацията да е от друг нотариус, не от този, който е издал пълномощното и да се добави към него? За издаването на тази декларация самият нотариус ли прави справката или трябва ние да имаме някаква бележка от община...?
chapla
Нов потребител

Мнениеот n_ikito » 11 Авг 2012, 08:22

Може при всеки нотариус, който си изберете. Това е декларация...декларирате...никой не Ви проверява...и не Ви трябват бележки.
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот chapla » 11 Авг 2012, 12:03

О, а на мен ми казаха, че трябвало пак от същия нотариус!!Уф да му се невиди! Благодаря ви много за осветляването! Хубави почивни дни!
chapla
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба