начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Съсобственост на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съсобственост на имот

Мнениеот olivertwist » 15 Сеп 2012, 23:12

Здравейте,

двама братя сме и притежаваме по 1/2 от два имота, за което имам няколко въпроса.

Първо е селска къща, на която брат ми започна с ремонт на покрива със собствени средства, докато баща ни беше още жив. Сега завърши цялостно реновиране на лятна кухня. Общо ми каза, че разходите му са 30000лв. и ако я продадем за 40000лв, максимум 50000лв, което силно ме съмнява (толкова вървят в региона...селски) си приспада тези разходи и след това делим. Да кажем, че му дам половината пари как мога да го огранича откъм бъдещи ремонти, просто няма да издържа финансово. И ако не му ги дам тези пари това разделяне при продажбата правилно ли е ? Също как така може да се започне ремонт без да ме попита дали имам финансова възможност, съгласен ли съм и т.н., къщата абсолютно не е била пред срутване, на покрива дори не смениха гредите, тъй като всичко е било здраво.

Другия имот е голям апартамент оценен на 100000лв., но неговото желание е да го продаде за същата сума в евро. При положение, че в момента се продават три такива от 2-3 години насам и им намалиха цените под 100000лв .... просто идея си нямам колко века ще се продава в евро. В момента живея в апартамента, но не ми е проблем да отида на друго място, тъй може да ми поиска и наем.

Принципно нямам никакво желание да се караме, но започна леко да ме притиска и не знам какво да правя.

Благодаря за вниманието!
olivertwist
Нов потребител

Re: Съсобственост на имот

Мнениеот karanedeff » 16 Сеп 2012, 09:00

olivertwist написа:не знам какво да правя

Поделете се :idea: - доброволно или съдебно.
Второто излиза много по-скъпо и отнема много повече време.
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба