начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Право на собственост на имот на разведени родители

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Право на собственост на имот на разведени родители

Мнениеот martin_157 » 28 Мар 2013, 12:41

Здравейте, питането ми е, баба ми и дядо ми са се развели през 1960г. Съда определя семейното им жилище( част от апартамента на свекъра и свекървата) да остане за майката и детето( майка ми и баба ми). Поради неразбирателство м-у баба ми и прабаба ми, майка ми и баба ми излизат под наем.В тяхните стаи настаняват от общината други хора( знаете ,няма право 1 сем. да използва повече стаи). Дядо ми, законен наследник на майка си и баща си се отказва в полза на брат си и му оставя въпросния апартамент находящ се на ул. Джовани Горини и площ 260кв.м серщу апартамент от 68кв. м. в жк .Слатина.(кон за кокошка). Та мисълта ми е , освен дядо ми който се е отказал от законното си наследство, има ли право майка ми да повдигне въпроса за частта на майка и определена и от съда опрез 1960г и има ли значение, че са излезли под наем в следствие на неразбирателство. Благодаря предварително за помоща.
martin_157
Младши потребител

Re: Право на собственост на имот на разведени родители

Мнениеот ketchup » 02 Апр 2013, 12:27

Сложни въпроси поставяш, още повече за чест и морал. То в правото такива понятия нте съществуват. На прима виста очевидно казусът ти е сложен и най-добре не си губи времето тука да питаш, ами иди при квалифициран адвокат с документи, разбира се, иначе само ще се объркаш от обясненията тука и нищо няма да постигнеш.
Ако имаш желание ще те свържа с моя адвокат, който се справи много добре с един мой наследствен имот, дано ти помогне и на тебе.
ketchup
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба