начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Делба между съсобственици на имот.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Делба между съсобственици на имот.

Мнениеот petka5678 » 08 Апр 2013, 22:14

Здравейте,
Имам въпрос и се надявам да ме посъветвате как да постъпя.

Собственик съм на 9/12 идеални части от наследствен имот,а леля ми е собственик на 2/12 и сестра ми е на 1/12.Леля ми иска да и закупя нейната част по данъчна оценка.Не зная как се процедира.Ако заведа дело за подялба по добре ли е или да приема предложението и.Тя иска пари,а не имот.

Дано да ми помогнете, благодаря ви предварително за помощта и вниманието.

Поздрави!
petka5678
Нов потребител

Re: Делба между съсобственици на имот.

Мнениеот n6391 » 08 Апр 2013, 22:41

Приемете предложението на леля си. Като съсобственик тя е длъжна да предложи първо на Вас. Така ще станете собственик на 11/12 части. Още повече, че ще платите по данъчна оценка, което е по-изгодният вариант. Но все пак зависи и в какви отношения сте със сестра си. А ако тръгнете на съдебна делба е важно дали имотът е поделяем.
n6391
Потребител

Назад към Съсобственост и делба