начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Ред на прехвърляне на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ред на прехвърляне на имот

Мнениеот rahwin » 30 Май 2013, 11:30

Здравейте,нов съм във форума и не съм сигурен дали темата е за този раздел,но ако съм сбъркал,моля преместете я в правилния.
Случая е следния-дядо ми е на преклонна възраст и иска да ми прехвърли семейната къща.Аз съм женен,но със съпругата ми не сме в идеални отношения.И въпроса ми е следния-по какъв начин да стане прехвърлянето на собствеността,така че при евентуален развод съпругата ми да не може да има претенции върху имота?
Благодаря на отзовалите се.
rahwin
Младши потребител

Re: Ред на прехвърляне на имот

Мнениеот ch3oh » 30 Май 2013, 11:49

Дарение.
В този случай, съответният ви родител може да има претенции, както и евентуалните чичовци и лели.
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот rts » 30 Май 2013, 11:54

ДАРЕНИЕ.
При дарението придобивате имота веднага.

или: ЗАВЕЩАНИЕ - при завещанието придобивате имота след смъртта на дядо Ви. Завещанието може да бъде саморъчно или нотариално.

Следва да имате предивид, че евентуално законните наследници (деца и съпруга) могат да атакуват сделката, ако са нарушени запазените им части.

Няма да е излишно, ако се консултирате с адвокат.
rts
Активен потребител

Мнениеот rahwin » 30 Май 2013, 13:27

Да разбирам ли че леля ми (дъщеря на баба и дядо) има запазена част,която и се полага независимо от какво?И какъв е размера на тази част?Другия пряк наследник е баща ми,който почина,майка ми е жива,имам и сестра.В такъв случай кой на какво има право?И какъв е вариантът къщата да стане еднолична собственост на мен или сестра ми(без значение кой от двамата)?
rahwin
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба