начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Наследник ли съм?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследник ли съм?

Мнениеот vaqtod » 22 Окт 2014, 23:21

Давам си сметка колко неподготвена и неподплътена с информация питам, но ще опитам...

Майка ми почина преди 4 години.
Доколкото аз знам, преди 30 години баба ми я е лишила от наследство. Не знам под каква форма, не знам подробности - само съм чувала, че се е "отказала" от нея. До ден днешен аз живея с мисълта, че аз няма да наследя нищо от баба ми /чрез майка ми/ и че вуйчо ми е единствен наследник.
Бих искала да знам има ли начин да разбера дали предприетото действие от баба ми преди толкова години има и днес юридическа стойност и дали има вариант след смъртта на баба ми аз /чрез майка ми/ да наследя някаква част. Не бих искала да питам вуйчо си за това.
Има ли начин да разбера - като наследник на майка ми -дали тя има нещо, наследено от нейната майка /баба ми/?
Откъде да започна?
Удостоверение за наследници?
След това?
Благодаря предварително!
vaqtod
Нов потребител

Re: Наследник ли съм?

Мнениеот ivanov_p » 23 Окт 2014, 09:36

Това е често срещана практика от време оно. Юридически се свежда до една рокля за сватбата на дъщерята като й се казва, че тя си е получила наследството, а останалото е за братята. Психологически сестрите обичат братята винаги, докато обратното не е вярно, затова и в огромната част от случаите сестрите предпочитат да лишат децата си от наследство, нежели братята с да скършат волята на родителите.

Трябва да отидете със смъртния акт на майка си в общината и да извадите удостоверение за наследници на бабата. След това да се видят давностните срокове за което трябва да се обърнете към адвокат занимаващ се с наследствено право.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба