начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Външна изолация на отделен обект в ЕС

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Външна изолация на отделен обект в ЕС

Мнениеот perpeto » 12 Окт 2013, 20:20

Здравейте,
Интересува ме трябва ли да се гласува на ОС слагане на външна изолация на отделен апартамент?
Сградата ни е ново строителство и тази изолация е излишна, но някой е излъгал единия комшия, че ще му направи по-топъл апартамента със саниране.
Най-вече ни притеснява, че чисто новата сграда ще има "кръпка" на единия апартамент, която никой освен собственика на апартамента не иска.
Благодаря предварително!
perpeto
Младши потребител

Re: Външна изолация на отделен обект в ЕС

Мнениеот doc03 » 12 Окт 2013, 21:35

Не Ви се чете закона, или задавате отговори ? ... щото малко реторично Ви е питането. Както и въпросът ми, ако Ви попитам: освен чисто естетическите Ви :wink: ... съображения, с какво ще Ви пречи изолацията на съседа ?

П.П. Точно, защото е "ново строителство", точно затова е нужна. Особено ако сте с румънски тухли, ама дали е така няма как да знаете.
Само дето 1 от 5 изолации са направени така, че да вършат работа като "изолация" ... ако не и по-малко... Останалите избиват снобските комплекси, (или неразбирането) на плащащия ... но това е друга тема, както и "санирането".
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот perpeto » 12 Окт 2013, 22:02

Искрено се надявам някой да може да напише някакъв отговор или поне коментар с по-малко жлъч и повече смисъл.
Чела съм законите многократно и не намерих еднозначен отговор. Имам причина да питам, освен чисто естетическата.
И аз живея в същата сграда без допълнителна изолация и без да знам какви са ми тухлите, съм си много доволна.

А Вие сигурно продавате изолации щом се засегнахте на темата, която не е основна :lol:
perpeto
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 12 Окт 2013, 22:18

Може да се направят пречки пред поставяне на изолация, дотолкова че да седи като кръпка.

Иначе не виждам какво Ви пречи.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот doc03 » 12 Окт 2013, 22:49

Ето Ви коментара - фасадата е обща част. Изолацията е строителство. От тук нататък - онова, дето сте го чела, и осмислила, важи с пълна сила.
Успех.

Що ли се сещам за една приказка .... "... я не сакам да ми е добре, я сакам на комшията да му е зле..."

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот n_ikito » 12 Окт 2013, 22:55

Като се огледам, на какво е заприличала градската ни среда :roll: Не знам на кого е по-зле. :idea: Май на всички :cry:
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот perpeto » 12 Окт 2013, 23:04

Благодаря за отговорите, и на ivan_lawyer и на doc03 ;)
А причината ми: председател съм на ЕС, но по неволя(няма кой друг) и без опит.
Имаме собственик на голям % ОЧ, който създава проблеми винаги и за всичко и ако в този случай(както се оказва от вашите отговори), не гласуваме на ОС да се разреши изолацията(на друг собственик), след това ще имаме проблеми.
ОС ни е невъзможно през зимата, защото сме малко постоянно живущи...

Отново благодаря и лека вечер!
perpeto
Младши потребител

Мнениеот lakavitsa » 14 Окт 2013, 11:31

Като казвате малко постоянно живущи, колко сте? /без жлъч/. И защо е невъзможно през зимата? Та повечето ОС са си през зимата. Общия проблем на ес през зимата е липса на помещение.
lakavitsa
Потребител

Мнениеот perpeto » 14 Окт 2013, 13:25

lakavitsa, 5-7 обитаеми от 45 апартамента(малко над 10% ОЧ). Нашите ОС са през лятото, защото тогава са тук хората :) Вероятно ще се появи собственикът с голям % ОЧ(строителя) и ще си гласува каквото той иска - а той ще е против, защото не иска да има никакви външни промени по сградата(и защото е опозиция по всичко свързано с ЕС). Така отново няма да имаме одобрение за изолацията.
Междувременно вчера говорихме със съседа, който имаше идея за изолация и го разубедихме поне за тази зима.
perpeto
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 14 Окт 2013, 13:35

perpeto написа:Имаме собственик на голям % ОЧ

Наскоро ми се наложи да си припомня, че гласовете тежат според собствеността, с което си право не съм (зло)употребявал :) ... но можете да го сборите "съседа" :)

Що не го оставите да си прави каквото си иска ? (Демек - да си мухлясва на воля :D ... щото така ще стане, убеден съм)
Аз не бих се нервирал, ако не ме засяга лично. Все пак нищо не Ви бърка тази изолация.

П.П. А можеше и да са драсканици със спрей :D (Не казвам графити, защото последните ми харесват)

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот lakavitsa » 14 Окт 2013, 20:17

а той ще е против, защото не иска да има никакви външни промени по сградата.

За промените сигурно, той, с многото дялово участие в ОЧ, се позовава на световния опит, защото в повечето страни външните промени, а и не само те, т.е. някакво разнообразие във формите, цветовете, разчупеност на фасадите, при кондоминиумите, т.е. етажна собственост, ако не греша, по закон, са недопустими. Ако щеш. Другият вариант е да търсиш собствена изцяло сграда.
lakavitsa
Потребител

Назад към Етажна собственост