начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

спор със съседи относно ателие-офис

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

спор със съседи относно ателие-офис

Мнениеот monta » 01 Окт 2013, 15:40

Здравейте,
Имам собствен имот по нотариален акт ателие завършено през 2006 година, разположено в жилищна сграда с общ вход (без маза, изцяло северно помещение).
Имам спор с моите съседи, които гласуваха миналата година декември месец 2012, да напусна аз като фирма и моите наематели също фирма ателието ползвано за офис, разположено на 1 жилищен етаж в жилищна сграда.
Фирмата на мое име в случая юридическо лице с 1 служител се помещава в собствения ми имот и се продават услуги в интернет, тоест няма завишен трафик на външни хора. Също имам наематели втора фирма с 2 служители, която също продава изцяло в интернет услугите си и няма текучество на външен поток. Тоест и двете фирми, боравят с 2 стационарни компютъра в помещението и не се пречи с шум или каквито и да било други странични дразнители.

Съседите излязоха с протокол и крайно решение, че не ги интересува закона, а по закон ЗУТ, чл.38 никъде не е упоменато, че ателие не може да се ползва с търговска цел.
5) (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г.) Помещения и обекти за нежилищни нужди, изградени в заварена жилищна сграда, могат да се преустройват и да променят предназначението си по общия ред, без да се изисква съгласието на собствениците в етажната собственост, в случай че не се допуска наднормено шумово и друго замърсяване.

Заведох дело през Февруари 2013 в град Варна, но все още няма решение от Съдебните органи - в изчакване.

Ще се радвам ако дадете полезен съвет как да се процедира в такива случаи, тъй като казусът е специфичен.
monta
Нов потребител

Re: спор със съседи относно ателие-офис

Мнениеот georgiev_sfbg » 08 Яну 2014, 20:29

monta написа:Здравейте,
Имам собствен имот по нотариален акт ателие завършено през 2006 година, разположено в жилищна сграда с общ вход (без маза, изцяло северно помещение).
Имам спор с моите съседи, които гласуваха миналата година декември месец 2012, да напусна аз като фирма и моите наематели също фирма ателието ползвано за офис, разположено на 1 жилищен етаж в жилищна сграда.
Фирмата на мое име в случая юридическо лице с 1 служител се помещава в собствения ми имот и се продават услуги в интернет, тоест няма завишен трафик на външни хора. Също имам наематели втора фирма с 2 служители, която също продава изцяло в интернет услугите си и няма текучество на външен поток. Тоест и двете фирми, боравят с 2 стационарни компютъра в помещението и не се пречи с шум или каквито и да било други странични дразнители.

Съседите излязоха с протокол и крайно решение, че не ги интересува закона, а по закон ЗУТ, чл.38 никъде не е упоменато, че ателие не може да се ползва с търговска цел.
5) (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г.) Помещения и обекти за нежилищни нужди, изградени в заварена жилищна сграда, могат да се преустройват и да променят предназначението си по общия ред, без да се изисква съгласието на собствениците в етажната собственост, в случай че не се допуска наднормено шумово и друго замърсяване.

Заведох дело през Февруари 2013 в град Варна, но все още няма решение от Съдебните органи - в изчакване.

Ще се радвам ако дадете полезен съвет как да се процедира в такива случаи, тъй като казусът е специфичен.

ЗУЕС - Чл. 40. (1) Всеки собственик може да иска отмяна на незаконосъобразно решение на общото събрание.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Молбата се подава пред районния съд по местонахождението на етажната собственост в 30-дневен срок от оповестяването на решението по реда на чл. 16, ал. 7.
(3) Подаването на молбата не спира изпълнението на решението, освен ако съдът не постанови друго.
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Назад към Етажна собственост