Здравейте!
В понеделник майка ми е получила (и приела) "Покана за доброволно изпълнение" на задължения към "Топлофикация".
Става въпрос за доста стари задължения - 1999 - 2001г.
Имам няколко въпроса преди да отида при въпросния съдия-изпълнител за доуточняване на въпроса и (евентоулано) подписване на спорзумение за разсрочено плащане.
Към Поканата е приложен изпълнителен лист от 2002г.
Доколкото мога да установя от печатите и бележките по него, има прекратяване на изпълнителното дело - през 2009. Странното е обаче, че номера на изпълнителното дело, което е прекратено не съвпада с номера на делото, по което е издаден изпълнителния лист.
Друго несъответствие открих в Поканата за доброволно изпълнение - пише, че тя е отправена по изпълнителени лист от 2002, който пък е издаден по гражданско дело от 2005 ?
на ръка върху изпълнителния лист е описано какво от задължениата е платено и какво остава да се плати към ноември 2010.
Има и друга бележка на ръка, която обече не се разчита - документа е сканиран и написаното не е хванато от скенера, вероятно става дума за някакво постановление или нещо от сорта.
Бих искала да попитам следното:
- възможно ли е и имаме ли основания да оспорваме задължението като несъбираемо по давност и каква е порцедурата за това
- от правна гледна точка какви споразумения мога да сключвам аз - майка ми е собственик на партидата, но здравословното и състояние не позволява нито да се разправя със съдия-изпълнители, нито да виси пред кабинети и коридори.
Предварително благодаря, надявам се да съм формулирала що-годе смислено и разбираемо питането си...
- Дата и час: 26 Дек 2024, 17:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Покана за доброволно изпълнение от ЧСИ - Топлофикация
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Покана за доброволно изпълнение от ЧСИ - Топлофикация
Все по-често ще бъдат задавани такива въпроси. Топлофикация това и очаква - длъжниците й да действат на принципа "чули - така разбрали".
Не ви съветвам да постъпите по този начин.
Обърнете се към адвокат. След като се запознае с цялото досие по изпълнителното дело, той ще ви даде насока за действие. Възможности..., повече от една.
Споразумяването с ЧСИ за разсрочване на дълга е най-изгодният вариант за взискателя, в случая Топлофикация АД.
Успех!
Не ви съветвам да постъпите по този начин.
Обърнете се към адвокат. След като се запознае с цялото досие по изпълнителното дело, той ще ви даде насока за действие. Възможности..., повече от една.
Споразумяването с ЧСИ за разсрочване на дълга е най-изгодният вариант за взискателя, в случая Топлофикация АД.
Успех!
-
Melly - Старши потребител
Re: Покана за доброволно изпълнение от ЧСИ - Топлофикация
Да, най-разумно е човек да се обърне към адвокат.
Обаче - какви горе-долу са хонорарите за такава консултация?
Може да звучи не на място, но си е съществен въпрос, поне от гледна точка на финансовото ми състояние, сори...
И още нещо - аз ли трябва да водя дело - за да докажа, че по сумите има изтекла давност?
Не ми се иска да се натоваря с допълнителни разходи и лихви.
Обаче - какви горе-долу са хонорарите за такава консултация?
Може да звучи не на място, но си е съществен въпрос, поне от гледна точка на финансовото ми състояние, сори...
И още нещо - аз ли трябва да водя дело - за да докажа, че по сумите има изтекла давност?
Не ми се иска да се натоваря с допълнителни разходи и лихви.
- magratea
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|