начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

Запор от ЧСИ на пенсия

Запор от ЧСИ на пенсия

Мнениеот daniel76 » 24 Авг 2011, 11:57

Здравейте,
Опитвам се да помогна на един съсед, който е пенсионер и поради задължения към Топлофикация от година има запор на сметката (пенсията). Човекът няма други доходи, пенсията му е към 110лв. Досега му помагах от време на време финансово, но от известно време аз самият изпитвам затруднения. Интересувам се как трябва да се постъпи, за да му бъде отблокирана пенсията? Въобще какви са възможностите, не трябва ли да му остава някакъв минимум с който да преживява? Не съм юрист и всякаква информация ще ми е от полза. Предварително благодаря!
daniel76
Нов потребител

Re: Запор от ЧСИ на пенсия

Мнениеот sunrise » 24 Авг 2011, 12:46

Има ограничение за пенсията в закона, но не и за сметките. Да се срещне с изпълнителя и да му занесе решението за пенсията ,евентуално от банката документ, че се касае за превод от НОИ.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот daniel76 » 24 Авг 2011, 13:16

Здравейте,
Ако правилно съм разбрал, човекът трябва да отиде при ЧСИ с извлечение от банката, което показва че по тази сметка постъпват плащанията от НОИ + копие от документ на НОИ където е записано че в същата сметка се превежда пенсията?
daniel76
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 24 Авг 2011, 13:22

Да , а ако той иска още нещо ще му каже.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот daniel76 » 25 Авг 2011, 16:07

Днес човекът ходи при ЧСИ и всичко се нареди. Дори не са му искали справката от НОИ, единствено извлечение от банковата сметка. Благодаря за помощта!
daniel76
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство