начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

Начисляват ли се лихви върху разходите направени по въвода

Начисляват ли се лихви върху разходите направени по въвода

Мнениеот tania1 » 14 Авг 2009, 22:52

Начисляват ли се лихви върху разходите направени по въвода по изпълнително дело ? Ако да , каква лихва - законна , мораторна ,наказателна ? От коя дата се начислява лихвата - от датата на завеждане на гражданското дело или от датата на завеждане на изпълнителното дело ?
tania1
Младши потребител

Re: Начисляват ли се лихви върху разходите направени по въво

Мнениеот tania1 » 31 Авг 2011, 17:37

На кратко: един път вече беше направен въвод, ответника оспорваше действията на ДСИ,но жалбата му беше отхвърлена. В последствие съдебният изпълнител напусна и новият ДСИ отказа да извърши нов въвод, като ми даде срок от 7 дни за обжалване.Предварително бях вече заплатила такса за вещо лице и за въвод, тъй като ДСИ насрочи въвод, но отивайки на място отказа въвода. Кога и как мога да си получа обратно парите за платените такси, тъй като нямаше въвод. И понеже явно няма да се разберем със съдебният изпълнител, бих те ли ми каза ли кога и как мога да го сменя. Трябвали да чакам съда да излезе с решение относно съдебния изпълнител, след като обжалвам ? И какво би станало ако съдът реши че отказът за въвод е правилен? Какво бихте ме посъветвали да направя.Предварително благодаря
tania1
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство