Здравейте , дължат ми пари, за заплащане на извършен ремонт по автомобил.
Сумата е около 4 000лв., клиента си взе автомобила от нас и не заплати нищо.
Искам да му се наложи запор, знам, че може да се направи с обезпечителна заповед, но не съм наясно как точна да я напиша и какви документи да приложа към нея.
Може ли да помогнете ?
Аз в момента уча право, но няма кого да попитам за това.
Благодаря Ви предварително!
- Дата и час: 26 Дек 2024, 17:07 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обезпечителна заповед - обезпечително производство
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Обезпечителна заповед - обезпечително производство
Хм, никой ли не може да помогне?
Толкова ли е сложно, това което искам?
Толкова ли е сложно, това което искам?
- onlygod
- Младши потребител
Последна промяна lexter на 16 Сеп 2011, 19:58, променена общо 1 път
Suaviter in modo, fortiter in re
- lexter
- Потребител
"Моля да допуснете обезпечение на бъдещ иск чрез налагане на запор на следното МПС: ..........."
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Да, благодаря Ви !
А какви документи трябва да представя, за да се уважи желанието ми?
И каква точно е процедурата?
Освен МПС-то, може ли да поискам запор на банкови сметки и т.н?
Пише се молбата, след което се депозира в съда за разглеждане или е нещо по-различно?
А какви документи трябва да представя, за да се уважи желанието ми?
И каква точно е процедурата?
Освен МПС-то, може ли да поискам запор на банкови сметки и т.н?
Пише се молбата, след което се депозира в съда за разглеждане или е нещо по-различно?
- onlygod
- Младши потребител
Здравейте отново !
Днес разбрах, че за малка сума, не можеш да запорираш нещо, което струва повече?
Има ли такова нещо?
пример: при 2 000лв дължими - запор за 20 000лв?
Днес разбрах, че за малка сума, не можеш да запорираш нещо, което струва повече?
Има ли такова нещо?
пример: при 2 000лв дължими - запор за 20 000лв?
- onlygod
- Младши потребител
Никой ли не може да помогне?
- onlygod
- Младши потребител
Има едни хора...именовали ги адвокати- всеки от тях може да помогне.
А от там насетне знаете, какво се прави.
п.п. Чета ви темата от как сте я пуснал, дистанцирам се от алтруизма на колеги, който засвидетелстват напоследък тук, във форумът ли ще си водите делото?
Искате за някакви 2х. няколко обезпечителни? То не беше запор на вземания в банка, запор на МПС, сега изведнъж и за възбрана ви идват мисли.
Дано не ги разбирате тея неща от личен опит, че доста пара трябва да потрошите. Вярно е! А при такива опити, задължително според мен, трябва да ви искат и гаранция, за да можете да усетите, някъде в бъдещето, строгостта на правните норми.
Не знам дали сте наясно, но все пак да припомня- разходите за адвокат ще ви бъдат репарирани( присъдени) от длъжника в бъдещото дело при уважаване на иска.
А от там насетне знаете, какво се прави.
п.п. Чета ви темата от как сте я пуснал, дистанцирам се от алтруизма на колеги, който засвидетелстват напоследък тук, във форумът ли ще си водите делото?
Искате за някакви 2х. няколко обезпечителни? То не беше запор на вземания в банка, запор на МПС, сега изведнъж и за възбрана ви идват мисли.
Има ли такова нещо?
Дано не ги разбирате тея неща от личен опит, че доста пара трябва да потрошите. Вярно е! А при такива опити, задължително според мен, трябва да ви искат и гаранция, за да можете да усетите, някъде в бъдещето, строгостта на правните норми.
Не знам дали сте наясно, но все пак да припомня- разходите за адвокат ще ви бъдат репарирани( присъдени) от длъжника в бъдещото дело при уважаване на иска.
- Гост.
- Старши потребител
Моите наблюдения, Поли, сочат, че вЪпросителите избягват срещите си с адвокат, както Дявол бяга от тамян.
Къде по-лесно и "безболезнено" за тях е да приложат максимата "Ние питаме - вие отговАРЯЙТЕ".
Къде по-лесно и "безболезнено" за тях е да приложат максимата "Ние питаме - вие отговАРЯЙТЕ".
-
Melly - Старши потребител
винаги съм се чудила защо след като глобата и конфискацията по НК са публични държавни вземания, тяхното обезпечаване става по реда на ГПК към който препраща чл. 72 от НПК. Нали по ДОПК също има обезпечително производство, което е по-бързо и евтино /по чл. 84, т.1 от ГПК се дължат разноски и то авансово, докато по ДОПК публичните взискатели не плащат нищо/. Да, вярно че вземането по чл. 72 от НПК още не е станало изискуемо, нали точно за това се налага обезечителната мярка. Извинявам се за спама.
- iva_sh
- Потребител
Освен МПС да е посочено м молбата трябва да е написана и цената на бъдещият ви иск.Доколко са убедителни писмените доказателства и дали е налице прекомерност на исканата обезпечителна мярка решава съда.При внасянето на парична гаранция тогава действително се предполага ,че искът е основателен.
Както са ви насочили ,майсторлъка ще е от адвоката.
Успех.
Както са ви насочили ,майсторлъка ще е от адвоката.
Успех.
-
Pause - Активен потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|