- Дата и час: 26 Дек 2024, 17:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Заповед за производство
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Заповед за производство
Здравейте, не знам дали тук е мястото за това и моля да ме извините ако не е, но ми е притеснено. Връчиха ми днес една Заповед за производство, става въпрос за дължима сума от страна на мой близък, с когото обаче не поддържаме никакви отношения. Явно не трябваше да я вземам, но в първия момент изобщо не помислих... И сега заповедта води ли се връчена, след като съм я взела аз, а не той? Не знам дали има изобщо вариант да стигне до него, за да си я обжалва в законовия срок, ако се води връчена.
- avis_rara
- Нов потребител
Re: Заповед за производство
Връчване на друго лице
Чл. 46. (1) Когато съобщението не може да бъде връчено лично на адресата, то се връчва на друго лице, което е съгласно да го приеме.
(2) Друго лице може да бъде всеки пълнолетен от домашните му или който живее на адреса, или е работник, служител или съответно работодател на адресата. Лицето, чрез което става връчването, се подписва в разписката със задължение да предаде призовката на адресата. Не може да се връчва на лица, които участват по делото като насрещна страна на адресата.
(3) Съдът изключва от кръга на другите лица тези, които са заинтересовани от изхода на делото или са изрично посочени в писмено изявление на адресата. Тези лица се посочват в съобщението и обратната разписка.
(4) С получаването на съобщението от другото лице се смята, че връчването е извършено на адресата. Адресатът може да иска възстановяване на срока, ако е отсъствал от адреса и не е било възможно да узнае своевременно за връчването. Срокът по чл. 64, ал. 2 започва да тече от момента, в който адресатът е могъл да узнае за връчването.
Чл. 46. (1) Когато съобщението не може да бъде връчено лично на адресата, то се връчва на друго лице, което е съгласно да го приеме.
(2) Друго лице може да бъде всеки пълнолетен от домашните му или който живее на адреса, или е работник, служител или съответно работодател на адресата. Лицето, чрез което става връчването, се подписва в разписката със задължение да предаде призовката на адресата. Не може да се връчва на лица, които участват по делото като насрещна страна на адресата.
(3) Съдът изключва от кръга на другите лица тези, които са заинтересовани от изхода на делото или са изрично посочени в писмено изявление на адресата. Тези лица се посочват в съобщението и обратната разписка.
(4) С получаването на съобщението от другото лице се смята, че връчването е извършено на адресата. Адресатът може да иска възстановяване на срока, ако е отсъствал от адреса и не е било възможно да узнае своевременно за връчването. Срокът по чл. 64, ал. 2 започва да тече от момента, в който адресатът е могъл да узнае за връчването.
- lunohoda
- Младши потребител
Благодаря!
- avis_rara
- Нов потребител
avis_rara написа:Здравейте, не знам дали тук е мястото за това и моля да ме извините ако не е, но ми е притеснено. Връчиха ми днес една Заповед за производство, става въпрос за дължима сума от страна на мой близък, с когото обаче не поддържаме никакви отношения. Явно не трябваше да я вземам, но в първия момент изобщо не помислих... И сега заповедта води ли се връчена, след като съм я взела аз, а не той? -НЕ
Не знам дали има изобщо вариант да стигне до него, за да си я обжалва в законовия срок, ако се води връчена.lunohoda написа:Връчване на друго лице
По смисъла на Чл.46 предложение 2 ГПК изброява кои лица могат да бъдат друго лице.
-
Pause - Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|