начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

Поръчител по кредит на починал длъжник

Поръчител по кредит на починал длъжник

Мнениеот monikova » 10 Юни 2012, 13:22

Здравейте,
свекърва ми е станала поръчител по кредит на някаква нейна приятелка. След това обаче жената почива и следователно спира да плаща вноските по кредита и от банката започват да търсят свекърва ми да го изплаща. Знам, че в банката трябва да се представи смъртен акт, но наследниците отказват да го направят (защото тогава те ще трябва да плащат) и сега трябва да плащаме ние. Въпросът ми е - има ли нещо, което можем да направим или ще трябва да изплащаме чужд кредит?
monikova
Нов потребител

Re: Поръчител по кредит на починал длъжник

Мнениеот Melly » 10 Юни 2012, 13:51

monikova написа:Здравейте,
свекърва ми е станала поръчител по кредит на някаква нейна приятелка. След това обаче жената почива и следователно спира да плаща вноските по кредита и от банката започват да търсят свекърва ми да го изплаща. Знам, че в банката трябва да се представи смъртен акт, но наследниците отказват да го направят (защото тогава те ще трябва да плащат) и сега трябва да плащаме ние. Въпросът ми е - има ли нещо, което можем да направим или ще трябва да изплащаме чужд кредит?

Според "зависи"...
Ей, не се научихте, че важните въпроси не се задават по форумите. :evil:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство