начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

ЧСИ неправомерно получава информация?

ЧСИ неправомерно получава информация?

Мнениеот ezlatarev » 10 Май 2014, 20:56

Здравейте.
Тези дни получих превод в банковата си сметка от длъжник - юридическо лице, която ми е присъдена по гражданско дело, което още не е влязло в сила (не е изтекъл срока за обжалване). Всичко е точно, но се зачудих откъде знаят банковата ми сметка, за да ми преведат сумата. Попитах в банката и се оказа, че ЧСИ (няма да му споменавам името тук) е отправил запитване до банката и те са му предоставили тази информация. Мисля си, че са използвали познанството си с ЧСИ-то и са го помолили да се добере до моя сметка, за да не си извадя ИЛ като влезе в сила съдебното решение и да си спестят разноски по изпълнението. Нямам нищо против, не държа да ги набутвам, но можеха просто да ме попитат, щях да им дам сметката си.
Въпросът ми е: има ли право ЧСИ да получава информация по този начин, след като аз не съм длъжник? Нарушил ли е някой закон, разпоредба, правилник ... ?
А банката имала ли е право да дава такава информация, без да има искане за запор и без ЧСИ да им предостави документ, че лицето, за чиято банкова сметка пита, е длъжник?
ezlatarev
Младши потребител

Re: ЧСИ неправомерно получава информация?

Мнениеот REVOLUTION » 10 Май 2014, 21:49

Категорично има нарушение от страна на банката , тъй като номера на банковата сметка е "лични данни" по смисъла на закона за защита на личните данни.
Може да подадете жалба до комисията за защита на лични данни срещу действията на банката. :D
И по-добре си преместете сметката в друга банка.
А ЧСИ не е извършил нарушение според мен.Всеки може да влезне в банката и да пита , въпроса е дали ще получи отговор. 8)
REVOLUTION
Активен потребител

Re: ЧСИ неправомерно получава информация?

Мнениеот doc03 » 10 Май 2014, 22:18

ezlatarev написа:Здравейте.
Тези дни получих превод в банковата си сметка от длъжник - юридическо лице, която ми е присъдена по гражданско дело, което още не е влязло в сила (не е изтекъл срока за обжалване). Всичко е точно, но се зачудих откъде знаят банковата ми сметка, за да ми преведат сумата. Попитах в банката и се оказа, че ЧСИ (няма да му споменавам името тук) е отправил запитване до банката и те са му предоставили тази информация. Мисля си, че са използвали познанството си с ЧСИ-то и са го помолили да се добере до моя сметка, за да не си извадя ИЛ като влезе в сила съдебното решение и да си спестят разноски по изпълнението. Нямам нищо против, не държа да ги набутвам, но можеха просто да ме попитат, щях да им дам сметката си.
Въпросът ми е: има ли право ЧСИ да получава информация по този начин, след като аз не съм длъжник? Нарушил ли е някой закон, разпоредба, правилник ... ?
А банката имала ли е право да дава такава информация, без да има искане за запор и без ЧСИ да им предостави документ, че лицето, за чиято банкова сметка пита, е длъжник?

Ако знаят имена и ЕГН, и банката, отиват и казват - "... искаме да внесем 5000 лева по сметката на г-н еди кой си Златарев, с това ЕГН..."
Внасят парите, а в разписката фигурира ІВАN на Златарев :D

П.П. Какво като Ви знаят банковата сметка? И моята я знаят поне едно ... 20 човека, и какво от това? .... само няколко внасят ... :cry:
:P

Добре де, ето една сметка - BG60BUIB988981888442
И? ... чакам нататък, какво ще стане :!:
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство