начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

Публична продан

Re: Публична продан

Мнениеот vasilev_ » 20 Фев 2011, 13:45

Има мерки, за противодействие срещу бавността.

И те са?
vasilev_
Младши потребител

Мнениеот tino76 » 20 Фев 2011, 15:19

Боже боже имало мерки срещу бавността и как разбра, че има забавяне-само щото на човека му се вижда бавно ли? Ми те гражданите искат днес ако е заседанието утре да има решение. За да има бавност трябва да е определен някакъв срок било от съда било от закона и едва след изтичането му може да се говори за забавяне. Не говорете на изуст излагате се.
Между другото, аз, от чисто любопитство, чакам отговор от титаните на юридическата мисъл в този форум простичък и еднозначен отговор на поставения от човека въпрос в началото на дискусията-какъв е срокът, в който съдът трябва да се произнесе с решение по ОРП? И моля ви се не си оправдавайте незнанието с това че сте обидени или че не харесвате еди кой си...все пак това е анонимен форум......
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот gudio » 20 Фев 2011, 16:23

tino76 написа:Боже боже имало мерки срещу бавността и как разбра, че има забавяне-само щото на човека му се вижда бавно ли? Ми те гражданите искат днес ако е заседанието утре да има решение. За да има бавност трябва да е определен някакъв срок било от съда било от закона и едва след изтичането му може да се говори за забавяне. Не говорете на изуст излагате се.
Между другото, аз, от чисто любопитство, чакам отговор от титаните на юридическата мисъл в този форум простичък и еднозначен отговор на поставения от човека въпрос в началото на дискусията-какъв е срокът, в който съдът трябва да се произнесе с решение по ОРП? И моля ви се не си оправдавайте незнанието с това че сте обидени или че не харесвате еди кой си...все пак това е анонимен форум......

Божке-божке, tino76, ти к`во работиш :shock: :?: Човекът в първия си постинг е написал, че е занесъл изпълнителен лист при ЧСИ, онзи продал имота на публична продан (като неподеляем :evil: ) като му го възложил на него (на vasilev_ ) и сега чакал... не знам какво - постановлението за възлагане (сигурно е обжалвано) или нещо друго... разпределение по чл.495 ГПК, за да знае каква точно сума да венсе... Какъв "ОРП" (чл.350 ГПК) :shock: :?: какъв съд в тая работа виждаш... :shock: Майко мила, Божке, ела да си прибереш недоучилите юристЬЕ или по добре ме прибирай мене, че да не ставам ежедневно свидетел на подобни излагации :cry: :cry: :oops: :oops: :oops:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот vasilev_ » 20 Фев 2011, 16:33

В частност това е работа на адвокатите, независимо дали са опорочили мнението за себе си или не.

Не е възможно да се взаимства занаята на адвокатите, той е по-скоро практика и рутина.

Съгласен съм с вас, но по горе съм обяснил причините поради които нямам адвокат за тоя проблем. Адвокатите които водиха НАСЛЕДСТВЕНАТА делба и се провалиха, не искат да се занимават с подобни казуси защото нямали практика(нали си взеха паричките за делбата,и с 90% собственост ме пратиха на ПП). Всички останали адвокатски кантори около съда, не разбирали материята(НО ТОВА СЕ ВИЖДА И В ФОРУМА) или просто не им се занимава, с изпълнително производство(нали така се казваше?).Имаше един който ме лъжеше с задължителните такси, но успя да вземе изпълнителният лист, аз не го искам защото не обичам лъжците. Ако имате някой познат който може да ми направи качествена правна консултация, и ако се наложи да го наема в по късен етап(ако СИ продължава да ми прави евтини номера) дайте неговите кординати, а града в който живея само по ЛС, и то ако проявите интерес.
vasilev_
Младши потребител

Мнениеот vasilev_ » 21 Фев 2011, 10:07

?
vasilev_
Младши потребител

Мнениеот tino76 » 21 Фев 2011, 11:27

Гуди гуди хич та няма само не казвай на никого , че си юрист, моля те.
Изнасянето на един НИ на ПП е единият от начините да се ликвидира облигационната връзка м/у съделителите, тогава когато имотът е неподеляем и страните не могат да постигнат доброволно съгласие за делба. Това става видно от казаното от лицето, а именно - след дълга съдебна делба имотът бе изнесен на ПП. Единият вариант е да се осребри имота и сумата да се разпредели между съделителите, а другия е съделител да участва в ПП и да изкупи спорния имот, като за него възниква задължението да плати цената на откупения имот на другия съделител, каквото се е случило в действителност. След проданта се съставя ОРП и въз основа на този ОРП, който може да бъде обжалван, разбира се, съдът се произнася с решение по разпределението и именно това решение конституира лицето като собственик на имота и едва след това той трябва да плати на другия съделител.
Е това решение чака човекът и срокът е както съм го описал по горе в предните постове.

Гуди какви постановления за възлагане какви пет лева те гонят не знам. ПВ касае изпълнението върху НИ при парични вземания, а не СД. Вземи си прочети новия ГПК, не онзи от средновековието, по който най-вероятно си учил.
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот Melly » 21 Фев 2011, 11:32

tino76 написа:Гуди гуди хич та няма само не казвай на никого , че си юрист, моля те.
....................................
Гуди какви постановления за възлагане какви пет лева те гонят не знам. ПВ касае изпълнението върху НИ при парични вземания, а не СД. Вземи си прочети новия ГПК, не онзи от средновековието, по който най-вероятно си учил.

:shock: Я гле кой какво се е изказал. :roll:
Тино, ти къртиш мивки бе, човече. :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот gudio » 21 Фев 2011, 11:39

Melly написа:
tino76 написа:Гуди гуди хич та няма само не казвай на никого , че си юрист, моля те.

:lol: Тоя даже за "бисери и вицове" не става... нещо не ми се вярва да е юрист (дори и студент) изобщо. Или поне не ми се иска да повярвам... :(
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 21 Фев 2011, 11:55

Ей, май е прав inspectora, има неспасяеми случаи като този tino 76... :D Ти ако си юрист tino 76, аз съм трактор.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 21 Фев 2011, 12:01

прочети си ГПК - главата за съдебната делба, както и разпоредбите за ПП, очевидно не си наясно що е то публична продан, постановление за възлагане, въвод във владение и др.
Последна промяна nk7702n на 21 Фев 2011, 14:32, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот vasilev_ » 21 Фев 2011, 12:16

Много различни мнения,от които не става ясно дали съдът изготвя това разпределение или СИ(и за сроковете) ?
vasilev_
Младши потребител

Мнениеот gudio » 21 Фев 2011, 12:30

vasilev_ написа:Много различни мнения,от които не става ясно дали съдът изготвя това разпределение или СИ(и за сроковете) ?

http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135558368
Няма много различни мнения, само бръщолевеници на лице, което се надяваме колективно :wink: , че все пак не е юрист :oops: . Интересуващите Ви текстове са посочени по-горе - чл.495. Странно е обаче какво толкова има да се прави като разпределение, при двама съделители и защо се бави. Питайте съдебния изпълнител. Дължат ли се някакви данъци за имота, имате ли Вие някакви публични задължения ? Имаше ли други наддавачи при публичната продан ?
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Melly » 21 Фев 2011, 16:49

gudio написа:
Melly написа:

:lol: Тоя даже за "бисери и вицове" не става... нещо не ми се вярва да е юрист (дори и студент) изобщо. Или поне не ми се иска да повярвам... :(

След малка "разходка" виж за какво става реч. Тино си е Тино, и туй то... :?

tino76 на 09 Мар 2008 08:21 pm написа:Ето тук може да прочетеш повече за това каквото те интересува http://www.imotibroker.com/
Аз в момента карам този курс и съм много доволен.

tino76 на 13 Май 2007 01:55 pm написа:Студент съм по право и съм на мнение, че абсолютно трябва да се спре с тази порочна практика да се дават безплатни консултации по интернет. Повечето от случаите са сравнително прости и е достатъчен съвета, даден във форума. Но в този момент някъде някой колега адвокат губи клиент. Това ли е целта? Глупаво е. Вижте този сайт - http://www.filibe.com/. Има си графа "БЕЗПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЩ", където съвсем сериозно се решават доста заплетени казуси. Интересно кой юрист ще си седи пред компютъра и ще дава безплатни консултации?!? В момента аз плащам 1300 лв. на семестър, а вие които сега сте практикуващи юристи и давате с такава охота безплатно "акъл" на хората сте завършили безплатни държавни вузове по тошово време, не сте учили и половината от дисциплините, който се изучават сега,плащали сте по 20лв за квартира и веднага след дипломирането ви са ви намирали работа. Затова ви е лесно да си раздавате знанията без пари - вие без пари сте си ги и получили. А lytiat, който все критикува и е сигурно на 50-60 години не пропуска да покаже колко мноого знае и даже цитира наляво надясно закони,членове и т.н.Интересно наследство ще ни оставите на нас бъдещите адвокати.....

tino76 на 09 Мар 2007 04:17 pm написа:Първо по отношение на лютивия - студент съм по право (като второ висше) и нямам дейност свързана с него все още,но се занимавам с друг вид дейност, която рекламирам. Омръзна ми да ти слушам великите умозаключения и критики, а също така мисля, че и на много други също.Не те знам какъв си адвокат ли си или само модераторче, но карай я по кротко.
Относно рекламата на дейността - всяка година излизат доста адвокати - как ще научи свтът за тях? Ще си направят канторките и ще чакат случаини клиенти ли? Не всички имат мама и тате адвокати,които да им пратят солидни клиенти , нали? Не става въпрос за това къде е по-евтино , а по-скоро кой в каква област е компетентен.Не е тайна,че не са много адвокати,които да откажат услуга на клиент даже и да не са добри в дадена област само и само да не изтърват клиента, а тов аводи до много проточени дела. Аз освен, че съм студент по право и ползвам много адвокати в дейността си и говоря от личен опит.

Сега сме 2011, та момчето може и да е привършил вече академичната си подготовка. Не ми се ровеше повече. И толкова инфо е достатъчно за снемане на "форумна анамнеза".
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 21 Фев 2011, 18:07

Правилно е относно безплатните съвети.

Наистина се прекалява с безплатните съвети достатъчно много.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот tino76 » 21 Фев 2011, 18:25

Очаквано всички некадърници от форума се втурнаха да се защитават цъ цъ цъ много приказки , а нищо не казахте. Отново. Аз още чакам /а и предполагам и лицето открило настоящата дискусия/ прост и еднозначен отговор на поставения в началото въпрос, нооооо уви такъв няма и няма и да има. То едно да садиш домати друго да разсъждаваш по юридически казуси. Каквито и глупости да изпишете по мой адрес това по никакъв начин нито ще ме засегне нито ще промени факта, че не можете да отговорите на един толкова елементарен въпрос. Нали сте големи юристи с богата практика...........цъ цъ цъ цъ СРАМ.... :oops:
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот tino76 » 21 Фев 2011, 18:30

мели мели ама много си зле. До сега каквито и дискусии да съм водил с теб нито веднъж не си изтъкнала ама поне един юридически аргумент, а само атакуваш предполагаемата личност на съфорумеца ти. Хич та няма да знаеш.....
Абсолютно съм съгласен с написаното от мен и цитирано от теб, но що за консултация е това? колко ще се изкара от нея 10, 20лв? :) и каква е вероятността питащият да попадне на някой от великите юристи от форума?
цъ цъ цъ ....
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот gudio » 21 Фев 2011, 18:56

Melly написа: След малка "разходка" виж за какво става реч. Тино си е Тино, и туй то... :?

tino76 на 09 Мар 2008 08:21 pm написа:Ето тук може да прочетеш повече за това каквото те интересува http://www.imotibroker.com/

...
tino76 на 09 Мар 2007 04:17 pm написа:Първо по отношение на лютивия - студент съм по право (като второ висше) и нямам дейност свързана с него все още,но се занимавам с друг вид дейност, която рекламирам.

Сега сме 2011, та момчето може и да е привършил вече академичната си подготовка. Не ми се ровеше повече. И толкова инфо е достатъчно за снемане на "форумна анамнеза".

:shock: Майце си...
Интересно к`во ли му е "първото висше" :roll: нещо физкултурно :wink: май, защото пише не само с правописни грешки, но и ... на диалект :oops: :oops:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Melly » 21 Фев 2011, 19:20

gudio написа:
Melly написа: След малка "разходка" виж за какво става реч. Тино си е Тино, и туй то... :?

...
tino76 на 09 Мар 2007 04:17 pm написа:Първо по отношение на лютивия - студент съм по право (като второ висше) и нямам дейност свързана с него все още,но се занимавам с друг вид дейност, която рекламирам.

:shock: Майце си...
Интересно к`во ли му е "първото висше" :roll: нещо физкултурно :wink: май, защото пише не само с правописни грешки, но и ... на диалект :oops: :oops:

Ами сигурно затова не можем да се разберем - нито той нас, нито ние него. Дори не сме и като две успоредни прави, които се пресичат в .... безкрайността. :oops: :oops: :oops:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 21 Фев 2011, 19:34

gudio написа: :shock: Майце си...

:roll: :lol: :lol: Пропуснала съм купона.
От друга страна не тая топли чувства към брокерите ( ще се припознае сам), та... пак го напускам. Доматите не чакат.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ykovachev » 21 Фев 2011, 19:53

Хи-хи... Толкова разцентрована наглост като на тино-ниното нЕма по света :mrgreen:
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Изпълнително и обезпечително производство