Има мерки, за противодействие срещу бавността.
И те са?
|
|
Има мерки, за противодействие срещу бавността.
tino76 написа:Боже боже имало мерки срещу бавността и как разбра, че има забавяне-само щото на човека му се вижда бавно ли? Ми те гражданите искат днес ако е заседанието утре да има решение. За да има бавност трябва да е определен някакъв срок било от съда било от закона и едва след изтичането му може да се говори за забавяне. Не говорете на изуст излагате се.
Между другото, аз, от чисто любопитство, чакам отговор от титаните на юридическата мисъл в този форум простичък и еднозначен отговор на поставения от човека въпрос в началото на дискусията-какъв е срокът, в който съдът трябва да се произнесе с решение по ОРП? И моля ви се не си оправдавайте незнанието с това че сте обидени или че не харесвате еди кой си...все пак това е анонимен форум......
В частност това е работа на адвокатите, независимо дали са опорочили мнението за себе си или не.
Не е възможно да се взаимства занаята на адвокатите, той е по-скоро практика и рутина.
tino76 написа:Гуди гуди хич та няма само не казвай на никого , че си юрист, моля те.
....................................
Гуди какви постановления за възлагане какви пет лева те гонят не знам. ПВ касае изпълнението върху НИ при парични вземания, а не СД. Вземи си прочети новия ГПК, не онзи от средновековието, по който най-вероятно си учил.
Melly написа:tino76 написа:Гуди гуди хич та няма само не казвай на никого , че си юрист, моля те.
Гуди какви постановления за възлагане какви пет лева те гонят не знам. ПВ касае изпълнението върху НИ при парични вземания, а не СД. Вземи си прочети новия ГПК, не онзи от средновековието, по който най-вероятно си учил.
Я гле кой какво се е изказал.
Тино, ти къртиш мивки бе, човече.
vasilev_ написа:Много различни мнения,от които не става ясно дали съдът изготвя това разпределение или СИ(и за сроковете) ?
gudio написа:Melly написа:tino76 написа:Гуди гуди хич та няма само не казвай на никого , че си юрист, моля те.
Я гле кой какво се е изказал.
Тино, ти къртиш мивки бе, човече.
Тоя даже за "бисери и вицове" не става... нещо не ми се вярва да е юрист (дори и студент) изобщо. Или поне не ми се иска да повярвам...
tino76 на 09 Мар 2008 08:21 pm написа:Ето тук може да прочетеш повече за това каквото те интересува http://www.imotibroker.com/
Аз в момента карам този курс и съм много доволен.
tino76 на 13 Май 2007 01:55 pm написа:Студент съм по право и съм на мнение, че абсолютно трябва да се спре с тази порочна практика да се дават безплатни консултации по интернет. Повечето от случаите са сравнително прости и е достатъчен съвета, даден във форума. Но в този момент някъде някой колега адвокат губи клиент. Това ли е целта? Глупаво е. Вижте този сайт - http://www.filibe.com/. Има си графа "БЕЗПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЩ", където съвсем сериозно се решават доста заплетени казуси. Интересно кой юрист ще си седи пред компютъра и ще дава безплатни консултации?!? В момента аз плащам 1300 лв. на семестър, а вие които сега сте практикуващи юристи и давате с такава охота безплатно "акъл" на хората сте завършили безплатни държавни вузове по тошово време, не сте учили и половината от дисциплините, който се изучават сега,плащали сте по 20лв за квартира и веднага след дипломирането ви са ви намирали работа. Затова ви е лесно да си раздавате знанията без пари - вие без пари сте си ги и получили. А lytiat, който все критикува и е сигурно на 50-60 години не пропуска да покаже колко мноого знае и даже цитира наляво надясно закони,членове и т.н.Интересно наследство ще ни оставите на нас бъдещите адвокати.....
tino76 на 09 Мар 2007 04:17 pm написа:Първо по отношение на лютивия - студент съм по право (като второ висше) и нямам дейност свързана с него все още,но се занимавам с друг вид дейност, която рекламирам. Омръзна ми да ти слушам великите умозаключения и критики, а също така мисля, че и на много други също.Не те знам какъв си адвокат ли си или само модераторче, но карай я по кротко.
Относно рекламата на дейността - всяка година излизат доста адвокати - как ще научи свтът за тях? Ще си направят канторките и ще чакат случаини клиенти ли? Не всички имат мама и тате адвокати,които да им пратят солидни клиенти , нали? Не става въпрос за това къде е по-евтино , а по-скоро кой в каква област е компетентен.Не е тайна,че не са много адвокати,които да откажат услуга на клиент даже и да не са добри в дадена област само и само да не изтърват клиента, а тов аводи до много проточени дела. Аз освен, че съм студент по право и ползвам много адвокати в дейността си и говоря от личен опит.
Melly написа: След малка "разходка" виж за какво става реч. Тино си е Тино, и туй то...tino76 на 09 Мар 2008 08:21 pm написа:Ето тук може да прочетеш повече за това каквото те интересува http://www.imotibroker.com/
...tino76 на 09 Мар 2007 04:17 pm написа:Първо по отношение на лютивия - студент съм по право (като второ висше) и нямам дейност свързана с него все още,но се занимавам с друг вид дейност, която рекламирам.
Сега сме 2011, та момчето може и да е привършил вече академичната си подготовка. Не ми се ровеше повече. И толкова инфо е достатъчно за снемане на "форумна анамнеза".
gudio написа:Melly написа: След малка "разходка" виж за какво става реч. Тино си е Тино, и туй то...tino76 на 09 Мар 2008 08:21 pm написа:Ето тук може да прочетеш повече за това каквото те интересува http://www.imotibroker.com/
...tino76 на 09 Мар 2007 04:17 pm написа:Първо по отношение на лютивия - студент съм по право (като второ висше) и нямам дейност свързана с него все още,но се занимавам с друг вид дейност, която рекламирам.
Сега сме 2011, та момчето може и да е привършил вече академичната си подготовка. Не ми се ровеше повече. И толкова инфо е достатъчно за снемане на "форумна анамнеза".
Майце си...
Интересно к`во ли му е "първото висше" нещо физкултурно май, защото пише не само с правописни грешки, но и ... на диалект
gudio написа: Майце си...
Интересно к`во ли му е "първото висше" нещо физкултурно май, защото пише не само с правописни грешки, но и ... на диалект
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 14 госта