начало

Задържаха крадец, обрал апартамента на секретаря на президента Николай Копринков Задържаха крадец, обрал апартамента на секретаря на президента Николай Копринков

Автомобили под запор от ЧСИ

Автомобили под запор от ЧСИ

Мнениеот tartaleta » 22 Ное 2010, 14:03

Искам мнение по следния казус. Преди 2 години продадохме 2 от автомобилите си. Поради финансови проблеми на новия собственик към момента, останаха да се водят на мое име и на името на съпруга ми по талон( т.е. в КАТ).
Около година след продажбата бяхме осъдени и предадени на ЧСИ заради необслужен кредит.
Наскоро дамата, закупила колите, реши да ги прехвърли най- после на свое име. В КАТ ни казаха, че колите са под запор и това не може да стане.
Въпросът ми е как може да се вдигне запора от ЧСИ? С договора от покупко- продажбата?
Благодаря ви.
tartaleta
Нов потребител

Re: Автомобили под запор от ЧСИ

Мнениеот donna » 22 Ное 2010, 14:30

Новият собственик явно не си е свършил работата /разбирам ,че продажбата е преди запора/ и не е сменил талоните на МПС -идете и в КАТ вземете и съобщението от ЧСИ , при ЧСИ /жалете му действията :mrgreen: / и в местни данъци и такси да проверите подал ли си е декларация за закупеното МПС, пък и третото лице купувача има права , но да си наема адвоакт там да я консултира ,щото искове и жалби по форуми се не пишат.

Да си призная предполагам , че договора е фиктивен ,само доколкото да си спасите имуществото нали все пак договора е с нот . заверка на подписите и датат там е достоверна ... :wink: сега да си мисли вашият благодетел -глоба от общината за недекларирано МПС /щото и това може да го има/, глоба от КАТ ...пък и като не зная на кого и как сте го продали ,да не се стигне и до някои друг иск от кредитора , ама това е друга тема и не ми се разсъждава по нея. :mrgreen:
donna
Старши потребител

Мнениеот tartaleta » 22 Ное 2010, 15:00

Договорът не е фиктивен, но както казваш, това е друга тема. Фиктивен или не, искам да знам собственикът какви права има. Все пак колите са купени и се ползват от него. Какви глоби дължи към общината и КАТ също е отделна тема, не ме интересува. А кой следва да отиде при ЧСИ, аз или новият собственик на колите? Ей такива дребни неща не са ми ясни. За големите пък да не говорим.
tartaleta
Нов потребител

Мнениеот donna » 22 Ное 2010, 15:08

Собственика е трето лице има си там права по закона да си ги реализира , но както казах тук не се пишат жалби и искове. Ама не с лошо , със заповеден тон :D КВО ИСКАТЕ ДА ЗНАЕТЕ НЯМА ДА СТАНЕ ,ЩОТО АЗ ГОРЕ СЪМ ВИ ОБЯСНИЛА :wink: нали собственика не си е свършил работата , вас кво ви пука.
Ми идете заедно и поотделно ако щете ,ваша си работа .
donna
Старши потребител

Мнениеот tartaleta » 22 Ное 2010, 15:22

Дона, благодаря за включването, грешно сте разбрали тона ми. Че и да ми "крещите"( очевидно знаете, че писането с големи букви е точно викане в интернет общуването). Никой не е поискал тук да се пишат жалби и искове, явно и това не сте разбрала.
Винаги съм си мислела, че целта на форумите изобщо е да се обменя информация, да се споделя опит, още повече във форум Взаимопомощ...
Както и да е. Още веднъж благодаря.
tartaleta
Нов потребител

Мнениеот pbp_bg » 25 Ное 2010, 22:56

Няма смисъл от "жалби и искове". Загуба на време :roll:
Как точно "продадохте" колите - изповядахте сделката пред нотариус, или си разменихте ключовете и парите?
Aut inveniam viam, aut faciam
pbp_bg
Младши потребител

Мнениеот hidden » 25 Ное 2010, 23:34

А Вие защо не си регистрирахте МПС-то в КАТ в двуседмичния срок по закон?
Чл. 145. (1) При промяна на собствеността на регистрирано пътно превозно средство праводателят в двуседмичен срок предоставя на службата, издала регистрационния номер, копие от договора за прехвърляне на собствеността с данните на приобретателя.
(2) Приобретателят на регистрирано пътно превозно средство е длъжен в двуседмичен срок да предостави на службата за регистрация по местоживеене копие от договора за придобитата собственост с данните на праводателя.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство