начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

Изтрито

Изтрито

Мнениеот barii » 18 Яну 2011, 18:32

Краи на темата
Последна промяна barii на 17 Дек 2011, 16:56, променена общо 4 пъти
barii
Младши потребител

Re: Погасителна давност на сметките за парно и вода

Мнениеот nk7702n » 18 Яну 2011, 18:39

Ще чакате заявителя, в чийто интерес е издадена заповедта за изпълнение по чл. 410 от ГПК , да подаде иск в едномесечен срок, за да установи вземането си. Ако е предявил такъв иск, си търсите адвокат по делото, ако не е предявил, заповедта се обезсилва и си продължавате спокойно живота! Всичко добро от мен!
nk7702n
Старши потребител

Re: Прецедент , Моля помогнете

Мнениеот lexy21 » 18 Яну 2011, 20:00

Ами... не е прецедент :D
Нищо няма да правите, ще чакате. Те имат един законов срок, в който, ако не предявят иск за установяване на вземането си - заповедта се обезсилва, ако пък предявят - дело и те ще трябва да докажат основанието и размера на вземането си, като Вие ще имате право на отговор и възможност да оспорвате, и да възразявате, и да сочите доказателства, и така...
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 18 Яну 2011, 20:04

barii написа:...... Моля някой да ми каже какво да правя оттук нататък

С риск да съм неучтива, но ако не сте се сетил, подсещам - реална консултация с адвокат е точния отговор.

Тея са като застрахователите с техния регресен иск...
Хонорарът, който ще заплатите на вашия адвокат ще ви бъде присъден( стига да докажете липса на задължения към Глобул).
Последна промяна poli_g на 18 Яну 2011, 20:10, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

Мнениеот barii » 18 Яну 2011, 21:45

Здравей poli_g ,
консултирах се с адвокат но той ми каза че е 50/50 и да му се обадя ако предявът иск. Поисках документ от Глобул че не им дължа пари , момчето искаше да ми помогне но така и не успя да ми даде такъв.
Интересува ме как точно мога да докажа в съда (ако се стигне до там ), че не дължа пари.
barii
Младши потребител

Re: Проблем, Моля помогнете

Мнениеот Гост. » 19 Яну 2011, 00:49

:) Ако предявят иск- посетете друг колега.
И, ако позволите, нека си заработи хонорара - има начин да въвлечете Глобул в делото, както и да ги задължите да представят релевантни към предмета доказателства.
Гост.
Старши потребител

Re: Погасителна давност на сметките за парно и вода

Мнениеот barii » 19 Яну 2011, 18:38

nk7702n написа:Ще чакате заявителя, в чийто интерес е издадена заповедта за изпълнение по чл. 410 от ГПК , да подаде иск в едномесечен срок, за да установи вземането си. Ако е предявил такъв иск, си търсите адвокат по делото, ако не е предявил, заповедта се обезсилва и си продължавате спокойно живота! Всичко добро от мен!

Здравейте , аз все си мисля щом са стигнали до съд и са платили на адвокат , значи все пак няма лесно да ме оставят на мира и със сигурност ще предяват иск.
barii
Младши потребител

Мнениеот barii » 06 Апр 2011, 21:00

Здравейте отново , ето че дойде момента в които получих искова молба от Сггруп , приложили са към нея куп бумаги - колко са легални , договорни отношения , договор за цесия мой договор с Глобул който за мен нее е реален ( подписът не е моя , както и подчеркът ) Сега имам 30дневен срок в които трябва да отговоря . Главата ме боли вече от тези и незнам откуде да започна ако отида при адвокат . След n на брой посещения в Глобул където смятаха че съм прецедент ... накрая ми заявиха че най вероятно Сггруп са ми платили задълженията , което е абсурдно !!!
Питах в Глобул защо са ми взели парите за последните фактури , които до последно твърдяха че съм си платил - мълчът !
Питах Сггруп защо са ми платили сметката , след повече от 20 разговора с тях не могат да ми дадът адекватен отговор - все системата им се обновява , или е блокирана , или има проблем с база данни ... и т.н.
Бих се захванал сериозн с тях , но имам много грижи на главата - дипломна работа да правя , предстои ми и опрация от херния и ощте куп неща .
Може ли някои да ми помогне и как смятате дали делото може да е в моя полза !
Благодаря Ви
barii
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 06 Апр 2011, 21:09

Имате основание да оспорите:

Ако не са направили цесията с уведомление, тя остава във висящо положение до момента и заповед за изпълнение не може да бъде издадена.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 06 Апр 2011, 21:26

Ето, сега е моментът, в който се налага да отидете при адвокат. В срока за отговор - за да бъде изготвен и депозиран такъв. В него ще релевирате всичко, за което тук се жалвате, а и други неща, които адвокатът Ви, след запознаване с исковата претенция и приожените към нея доказателства, намери за необходимо. И знайте, че определени Ваши права се преклудират след този срок и никой не се интересува дали готвите дипломна работа или затваряте компоти. Погрижете се за собствения си интрес по надлежния ред. Ясно е, че този ред не е форумен. Успех.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот barii » 07 Апр 2011, 19:15

Благодаря на всички !!! и дано имам късмет .
barii
Младши потребител

Мнениеот barii » 14 Апр 2011, 12:45

Здравейте , копието на договорът ми за моб услуги който СГгруп ми изпрати има разминаване с моя и е абсолютно фалшив за мен макар че тяхната адвокатка е написала ВЯРНО С ОРИГИНАЛА.
Подписът ми също нее мой
Мисля си колко ли пари ще излезне всичко ако се наложат експертиэи и т.н и дали няма да си вкарам автогол защото тези явно са изпечни измамници , и макар че за себе си съм 100% невинен ме притеснява Българския съд.
Документите бяха приложени към исковата им молба
barii
Младши потребител

Re: Проблем с мобилен оператор, изпълнително производство

Мнениеот Pause » 14 Апр 2011, 16:49

Ами ,ако правото е на ваша страна съдът би следвало да приложи Чл.422ал.3ГПК и ако е бил издаден ИЛ да се обезсили и да се издаде във ваша полза.Можело е също така ,едновременно с възражението да пуснете и частна жалба но минало заминало и с възражение става за защита.Останалото адвоката ще ви го движи :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот barii » 14 Апр 2011, 17:17

Благодаря Ви много , в сряда съм при адвоката и ще сформираме подходящо съобщение , че срокът наближава
barii
Младши потребител

Мнениеот nereden » 15 Апр 2011, 15:56

Тези СГГруп пратиха и на мен заплашително писмо за 10 лв., които платих, разбира се, но от случилото се на Вас започвам да си мисля, че може би те са платили на Глобул не толкова за цедиране, колкото да получат списъка с бившите им абонати и да започнат да им вменяват дребни суми за дълг. Аз лично не проумях как точно са решили, че дължимата от мен сума е 10 лв., мислех, че е повече, но естествено не оспорвах. Впоследствие гледах репортаж на БТВ със същата тази фирма. Бяха поставени много въпроси - доколко операторът има право да предоставя личните ви данни на трети лица без Ваше съгласие (СГГ имат ЕГН-то Ви), доколко Вашият (в случая оспорван) дълг може да бъде продаде другиму, без да сте уведомен и т.н. От изложеното от Вас оставам с впечатлението, че тази фирма може би си търси суми, "където мине". Разчитат, че повечето хора са заети, ще се стреснат и ще предпочетат да платят 20-50-100 лв, вместо да тичат по адвокати. Явно съвсем са изнагляли, щом и фалшиви документи прилагат. Ако не ви притеснява - спретнете един сигнал до някоя медия, мисля че с удоволствие ще раздухат случая.
nereden
Младши потребител

Мнениеот galatina » 15 Апр 2011, 19:37

Здравейте.След,като се запознах с вашия казус мога да Ви кажа,че след като имате съмнения по отношение на подписа Ви и почерка Ви може да изисквате от съда да задължи взискателя да представи оригиналния екземпляр от договора(който евентуално те ще откажат да представят ако има неистински документ)за графоложка експертиза и след като се установи,че не сте си положили подписа съда е длъжен да излезе с определение и да го изпрати на прокуратурата за престъпление по гл.6 от НК. Имате и е във възможностите да ги смачкате,ако адвокатати е добър и знае законите и точно да ги използва Виуверявам,че ако е така както го твърдите ще спечел ите делото.Успех и ако имате проблеми ми пишете на ceco2galata@mail.bg
galatina
Нов потребител

Мнениеот barii » 17 Апр 2011, 12:51

Много Ви благодаря , вие ако сте адвокат мога ли да се обърна към вас ? , защото живея в малък град съвсем близо до София и след консултация с местния адвокат не ми се стори много надежден . Написал съм си на един лист всичко с което не съм съгласен и до 28.04 трябва да изпратя писмото до съда.
Другото което ми направи впечатление е че копието на договорът което са изптрати ли е с дата 25.06.2006г , а приложението към него е от 25.05.2006 което според мен е абсурдно .
barii
Младши потребител

Мнениеот barii » 17 Апр 2011, 12:57

galatina написа:Здравейте.След,като се запознах с вашия казус мога да Ви кажа,че след като имате съмнения по отношение на подписа Ви и почерка Ви може да изисквате от съда да задължи взискателя да представи оригиналния екземпляр от договора(който евентуално те ще откажат да представят ако има неистински документ)за графоложка експертиза и след като се установи,че не сте си положили подписа съда е длъжен да излезе с определение и да го изпрати на прокуратурата за престъпление по гл.6 от НК. Имате и е във възможностите да ги смачкате,ако адвокатати е добър и знае законите и точно да ги използва Виуверявам,че ако е така както го твърдите ще спечел ите делото.Успех и ако имате проблеми ми пишете на ceco2galata@mail.bg

Със сигурност ще изисквам от съда да задължи взискателя да представи оригиналния ексземпляр защото към несъответствия има в него.
За първи път се занимавам с дело и се чудя адвокатът ли ще ми напише отговор на тяхната изкова молба
barii
Младши потребител

Мнениеот barii » 17 Апр 2011, 13:14

galatina написа:Здравейте.След,като се запознах с вашия казус мога да Ви кажа,че след като имате съмнения по отношение на подписа Ви и почерка Ви може да изисквате от съда да задължи взискателя да представи оригиналния екземпляр от договора(който евентуално те ще откажат да представят ако има неистински документ)за графоложка експертиза и след като се установи,че не сте си положили подписа съда е длъжен да излезе с определение и да го изпрати на прокуратурата за престъпление по гл.6 от НК. Имате и е във възможностите да ги смачкате,ако адвокатати е добър и знае законите и точно да ги използва Виуверявам,че ако е така както го твърдите ще спечел ите делото.Успех и ако имате проблеми ми пишете на ceco2galata@mail.bg

Дали съда може да ми отхвърли иска за оригиналния договор ...., и ако те (взискателя) откажат да го предостави независи му от причината аз ще спечеля делото. Има нещо нередно в това копие сигурен съм ( нищо че тяхната адвокатка е изготвила всичко и се е подписала навсяъде за 120лв )
120лв е адвокатския хонорар за всеки длъжник.
Никъде не можах да разбера ЗАКОННО ли е те да не са ме уведомили писмено че ме дават на цесионер или с първото писмо (завед за изпълнение) се подразбира.
barii
Младши потребител

Мнениеот barii » 17 Апр 2011, 13:19

Проблем с мобилен оператор, изпълнително производство
barii
Младши потребител

Следваща

Назад към Изпълнително и обезпечително производство