Здравейте,
Опитвам се да помогна на един съсед, който е пенсионер и поради задължения към Топлофикация от година има запор на сметката (пенсията). Човекът няма други доходи, пенсията му е към 110лв. Досега му помагах от време на време финансово, но от известно време аз самият изпитвам затруднения. Интересувам се как трябва да се постъпи, за да му бъде отблокирана пенсията? Въобще какви са възможностите, не трябва ли да му остава някакъв минимум с който да преживява? Не съм юрист и всякаква информация ще ми е от полза. Предварително благодаря!
- Дата и час: 26 Дек 2024, 17:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Запор от ЧСИ на пенсия
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Запор от ЧСИ на пенсия
Има ограничение за пенсията в закона, но не и за сметките. Да се срещне с изпълнителя и да му занесе решението за пенсията ,евентуално от банката документ, че се касае за превод от НОИ.
- sunrise
- Активен потребител
Здравейте,
Ако правилно съм разбрал, човекът трябва да отиде при ЧСИ с извлечение от банката, което показва че по тази сметка постъпват плащанията от НОИ + копие от документ на НОИ където е записано че в същата сметка се превежда пенсията?
Ако правилно съм разбрал, човекът трябва да отиде при ЧСИ с извлечение от банката, което показва че по тази сметка постъпват плащанията от НОИ + копие от документ на НОИ където е записано че в същата сметка се превежда пенсията?
- daniel76
- Нов потребител
Да , а ако той иска още нещо ще му каже.
- sunrise
- Активен потребител
Днес човекът ходи при ЧСИ и всичко се нареди. Дори не са му искали справката от НОИ, единствено извлечение от банковата сметка. Благодаря за помощта!
- daniel76
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|