- Дата и час: 26 Дек 2024, 17:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ТЪРСЯ СЪДЕЙСТВИЕ ДА СИ ВЗЕМА ПАРИТЕ ИМАМ СПЕЧЕЛЕНО ДЕЛО
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
ТЪРСЯ СЪДЕЙСТВИЕ ДА СИ ВЗЕМА ПАРИТЕ ИМАМ СПЕЧЕЛЕНО ДЕЛО
БИВШИЯ МИ РАБОТОДАТЕЛ МИ ДЪЛЖИ КЪМ 3000лв ЗА НЕИЗПЛАТЕНИ ЗАПЛАТИ ОСЪДИХ ГО НО ВЪПРЕКИ ТОВА НЕМОГА ДА СИ ВЗЕМА ПАРИТЕ А ЧАСТНИЯТ СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ СЕ ПРАВИ НА УДАРЕН ЗАТОВА ТЪРСЯ НЯКОЙ КОИТО ЩЕ МИ СЪДЕИСТВА ДАВАМ ДОСТА ДОБЪР ПРОЦЕНТ НА ТОЗИ КОИТО МИ ПОМОГНЕ GSM:0899602362
- lz1btr
- Младши потребител
Re: ТЪРСЯ СЪДЕЙСТВИЕ ДА СИ ВЗЕМА ПАРИТЕ ИМАМ СПЕЧЕЛЕНО ДЕЛО
Нещо не можах да разбера как точно ЧСИ се прави на ударен? Какъв точно Ви е проблемът?
Последна промяна nk7702n на 01 Окт 2011, 19:55, променена общо 1 път
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:Нещо не можах да разбера как точно съдия - изпълнителят се прави на ударен? Какъв точно Ви е проблемът?
Е как какъв? Човекът си иска от днеска за утре, а съдебният изпълнител се "прави на ударен"
-
teogeo - Активен потребител
teogeo написа:nk7702n написа:Нещо не можах да разбера как точно съдия - изпълнийтелят се прави на ударен? Какъв точно Ви е проблемът?
Е как какъв? Човекът си иска от днеска за утре, а съдебният изпълнител се "прави на ударен"
Ясно, хората си мислят, че всичко трябва да става много бързо. Към питащия : има си предвидени в закона способи, такси, които се събират от ЧСИ по изпълнителното дело. Не може да си вземете парите за два дни. Освен ако не си изберете някоя фирма с особени методи на въздействие, които не са съобразени със закона.
- nk7702n
- Старши потребител
Смени ЧСИ-то, наистина някои са доста флегматични,
други пък не работят лично, а само координират подчинените си, които пък съответно ги мързи.
би трябвало за 1 месец да се съберат тия пари (от една работеща фирма)
други пък не работят лично, а само координират подчинените си, които пък съответно ги мързи.
би трябвало за 1 месец да се съберат тия пари (от една работеща фирма)
- p_dyan
- Потребител
p_dyan написа:би трябвало за 1 месец да се съберат тия пари (от една работеща фирма)
Никой не може да гарантира в какъв срок ще се съберат парите - ако някой гарантира подобно нещо, значи лъже. "Работещите фирми" много често имат немалки задължения към НАП (ДДС, осигуровки и др.) и тук влизаме в един сложен казус...
teogeo написа:nk7702n написа:Нещо не можах да разбера как точно съдия - изпълнителят се прави на ударен? Какъв точно Ви е проблемът?
ЧСИ трябва да е:
1. Бърз - да действа винаги от днес за вчера, той има само едно дело и само един взискател и този взискател вмата, че неговото дело е най-важното на света, затова то трябва да се работи винаги с приоритет. Ако ли не - значи го мързи.
2. Послушен - да изпълнява точно каквото му заповяда взискателя и по начина, по който взискателят му нареди;
3. Да е пристрастен - ЧСИ защитава само и единствено интереса на взискателя
4. Да е жертвоготовен - да е готов да жертва своите такси за сметка на вземането на взискателя, а дори и да плаща и държавните такси за справки и удостоверения от държавните иснтитуции по чл. 431 ГПК;
5. Да е смел - да влиза през огън и вода в името на съборането на задължението, дори и когато с действията си рискува да понесе наказателна, имуществена или диусциплинарна отговорност от редицата контролни органи - съд, прокуратура, МП, КЧСИ.
6. Да е с връзки - иначе много бъзро ще "изгори".
С две думи - ЧСИ трябва да е съвършен и богоподобен, за да може да служи на Н.В. Взискателя
п.п. делата с взискатели ФЛ са едни от най-гадните - там винаги има лично отношение и много емоции...негативни...
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Ами, аз като ги прочетох тия изисквания, те същите важат и за адвокат -клиент на 100 процента, особено това за жертвоготовността и богоподобието. Може само да се добави следното : адвокатът е длъжен предварително да гарантира спечелване на делото още преди образуването му.
- nk7702n
- Старши потребител
Никаде несам споменал че искам да си взема парите от днес за утре става въпрос че съдията като разбра за коя фирма става въпрос веднага си смени мнението и започна да шикалкави дали са го заплашили или са го подкупили той си знае най добре но гледа да се отърве от това дело и ми праща в друг град при друг съдия защото там имала фирмата имот но като го попитам има ли друга наложена възбрана върху този имот тои неиска
да ми даде отговор казва че незнае А в началото на делото беше толкова сигурен че само и само при него да заведа иска си ЕТО ЗАТОВА СЕГА ТЪРСЯ СПОСОБЕН ЧОВЕК ФИРМА КОЯТО ДА МИ СЪДЕИСТВА И ЗАТОВА ДАВАМ ДОБЪР ПРОЦЕНТ ПРИ СВЪРШЕНА РАБОТА
да ми даде отговор казва че незнае А в началото на делото беше толкова сигурен че само и само при него да заведа иска си ЕТО ЗАТОВА СЕГА ТЪРСЯ СПОСОБЕН ЧОВЕК ФИРМА КОЯТО ДА МИ СЪДЕИСТВА И ЗАТОВА ДАВАМ ДОБЪР ПРОЦЕНТ ПРИ СВЪРШЕНА РАБОТА
- lz1btr
- Младши потребител
Ами ако имотът се намира в района на друг окръжен/районен съд (за ДСИ), разбира се, че няма смисъл този СИ да налага възбраната, защото така или иначе друг СИ ще изпълнява въврху имота. Намерете си СИ в района, където се намира имотът.
Адвокат: (INFJ)
- kalahan2008
- Активен потребител
lz1btr , от коя фирма е вземането ти. Не се притеснявай да я съобщиш, доколкото фирмата знае (щом си я осъдил). Няма да се разпореди с активите, защото едва ли се притеснява за твоето вземане от 3 хил.лв. Ако е голяма или средна (но работеща) фирма няма проблем да изпълняваш и при друг изпълнител, дори и в софия да дойдеш да изпълняваш няма да има проблем, защото ще си вземеш парите още при запори на сметките. Ако фирмата обаче е в големи затруднения и всички кредитори са се вгледали в единствен имотец, то наистина трябва да се потърси човек (ЧСИ) в района на имота.
- p_dyan
- Потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|