- Дата и час: 26 Дек 2024, 17:11 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
освобождаване запор на заплата
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
освобождаване запор на заплата
Може ли някой да ми каже как мога да си освободя заплатата от запор?Поръчителя на за пора чрез съдия изпълнител ми дължи многократно по голяма сума.представих изпълнителен лист за изпълнение вземането на дължимата сума от поръчителя и прихващане на остатъка от това което аз дължа за да бъде освободена заплатата ми,но ми се отказва! Става въпрос за следните суми от 1700 лв.които аз дължа и половината съм изплатила а поръчителя ми дължи 5 000 лв.!това законно ли е и има ли какво друго да се направи за да си освободя заплатата от запора.отглеждам две деца и заплатата ми е нужна цяла!
- anjelika123
- Нов потребител
Re: освобождаване запор на заплата
Съдебните изпълнители не могат да правят прихващане просто така. Но могат да правят запори - в случая на този етап - запор върху вземането на "поръчителя", което той следва да получи по образуването от него дело, от съдебния изпълнител. Всичко се иска писмено. Ако съдебният изпълнител се съгласи, може и да обедини това изпълнително дело с Вашето, ако наистина сте образували изп.дело при него с изпълнителен лист. Същият съдебен изпълнител обаче може да си направи отвод, или да протака, затова си вземете изпълнителния лист и отидете при друг /но предварително се уговорете с него/ - спешно. Може да се окаже, че е онзи изпълнител вече е "изплатил" сумите. При всички случаи обаче - намерете си веднага адвокат, който би могъл да прецени какво да направи и при кого, за да стане бързо. Уверете се преди всички, че лицето "поръчител" и длъжникът по вашия изпълнителен лист съвпадат - на 100%.
Конкретно за "освобождаване от запор на заплатата" обаче трябва да се търсят други пътища - зависи от конкретните обстоятелства.
Конкретно за "освобождаване от запор на заплатата" обаче трябва да се търсят други пътища - зависи от конкретните обстоятелства.
- rusema
- Младши потребител
Re: освобождаване запор на заплата
Става въпрос за изваждане на изпълнителен лист, а може би направо по изпълнителното дело да се иска.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|