начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

законно ли е да се прави опис, след като се плаща редовно

законно ли е да се прави опис, след като се плаща редовно

Мнениеот silviq_1979 » 18 Окт 2011, 09:06

здравейте , пиша тук ,защото никой от юристите до които се допитах не ми даде никаква адекватна помощ и затова ми се ще да обясня казуса .преди години съпругът ми беше изтеглил кредит от банка ,изплати го ,но останаха 200 лв ,които незнайно защо реши ,че няма да плаща.след 1 год беше даден на частен съдебен изпълнител и сумата за плащане стана 1000 лв .заплатата на която се осигурява е 700 лв и има 3-ма поръчители по кредите .чси поиска да се запорира цялата заплата и да се направи опис на имущество на поръчителите .юристите на фирмата отказаха ,като обясниха че може да запорира 1/3 от заплатата .аз ходих и се срещнах с юристите от банката които ми казаха ,че и щом сме с дете до 18 год сумата намалява още .и така по същество сега отдържат му от заплата 150 лв +на 2-ма от поръчителите по 60 лв месечно изплатени са вече 800 лв но чси каза че края на този месец иска да прави опис на поръчителите ???????? същевременно бяхме пуснали молба чрез чси до банката да се разсрочи задължението в банката изобщо не е пристигнала такава и няма вх номер в същото врем нямаше и постъпили пари в банката.след няколко мои посещения ту при чси ту при юристите на банката в банката бчха постъпили 160 лв!!!! и същевремено от банката ми казват че поради високите лихви които е плащал преди сега ще му свалят лихвите от задължението което е 200 лв с лихви 400 и ако внесем само 200 лв отпадат всички искания към него.отидох с парите и те ми казаха че са постъпили 160 лв следоват според мен да доплатя още 40 и готово ,но не те били в банката но по др сметка и пак да дам 200 тук наистина тотално се обърках а явно служителят с когото разговарях или не му се занимаваше или не беше мн наясно със ситуациацията та въпроса ми е следния законно ли е всичко товакоето обясних ,зашо след като се плаща редовно (и от гарантите )ще се прави опис има ли право на това и какви са тея 2 сметки и всъщност аз си обяснявам че просто искат по-бързо да си вземат сумата(както чси каза аз искам всички пари за 1 мес защото не знам утре дали ще е на раб)тотално се обърках в тая с-ма МОЛЯ ВИ ИЗКАЖЕТЕ СЕ НЕЩО ПО ТОЗИ КАЗУС НАИСТИНА МИ СЕ ОБЪРКАХА ВСИЧКИ ПРЕДСТАВИ .БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
silviq_1979
Нов потребител

Re: ЧСИ

Мнениеот ch3oh » 18 Окт 2011, 10:29

Погледнете чл. 454 ГПК и се постарайте по всякакъв начин да не допускате извършване на описи.

20. За извършване на опис на движими и недвижими имущества, включително на налични ценни книжа, се събира такса в размер 1,5 на сто върху сумата, за която се иска изпълнението, но не по-малко от 50 лв.
Забележки:
1. Когато взискателят поиска да бъде описано имущество за сума, по-малка от размера на вземането, се събира такса върху същата сума.
2. Когато цената на описаните вещи се окаже по-голяма, се събира такса и върху разликата.
3. При преминаване на изпълнението от едни вещи върху други, независимо от това дали са движими или недвижими, нова такса не се събира, ако не е бил извършен опис.

върху посочените суми се начислява и ДДС
ch3oh
Активен потребител

Re: ЧСИ

Мнениеот silviq_1979 » 18 Окт 2011, 11:06

да да ясно ми е че се събират такси ,но мисълта ми беше това което описах по-горе реално ли е и имат ли право да се държат така и защо си подхвърлят топката чси и банката просто никой конкретно нищо не ми каза питам аз как би трябвало да постъпя просто нищо не ми е ясно не съм юрист учила съм няколко семестъра търговско право само и не знам даже къде да търся инфо
silviq_1979
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство