Добър ден,не знам дали питането ми е за тук,просто не знам къде да попитам.Много ще съм благодарна ако някой може да ми помогне.Та ситуацията е следната,аз съм самотна майка с две малки деца на 1,6 и 2,8 години.Живея с родителите си и брат си в техния апартамент.Имам неплатено задължанение на стойност 900лв.Просто по времето,когато го направих,бях заедно със съпруга си и имах подкрепа,после ни напусна и останахме сами.Не ме разбирайте погрешно искам да заплатя задължението си,но просто нямам възможност,получавам 240 лв майчинство и 70 лв детски надбавки,майка ми и баща ми са безработни,а брат ми ученик.Така всички се гледаме с тези 310лв.
Така,преди няколко дни ми се обади съдебен изпалнител,беше много любезен,говореше ми на малко име.Обясни мми,че имам 2 дни да платя поне половината сума,отговорих ,че няма как да се случи,нямах никакви пари,освен едни 7лв.Каза,че ще ми зв пак,звънна ми,но сега разговора ни беше много по различен.Господина беше груб,крещеше ми,каза "Искате ли да останете наулицата...Ще ви изнеса мебелите...Отностно майчинството и стотинка няма да видите..." Попитах господина не може ли да изплатя парите на части-Не можело.А дори нямам документ изпратен ми от този господин,че задълженията ми са прехвърлени на него,нито ми се е лигитимирал по някакъв начин''Аз съм СИ Георгиев,утре ми платете''.Само това разбрах.А после последваха и грубото му отнешение и заплахите.
Сигурно ще кажете-Виновна сте си,имате задължение платете си го,но когато имаш 7лв на ден за 6 човека е малко трудно,а и ми е много убидно,от отношението,това че нямам 900лв,ме прави удобна на господина за подобно отношение.
Стана малко дълга и широка,но ако има някой,който може да мми каже какво да направя и как да постъпя,ако ми запорират и тези 300лв,обричам семейството си на гладна смърт...
- Дата и час: 26 Дек 2024, 17:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Имам неплатено задължанение на стойност 900лв
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Имам неплатено задължанение на стойност 900лв
В случай на запор върху обезщетенията по ДООсиг.вкл.майчинството в седем дневен срок от получаване на съобщението за наложения запор,който е преклузивен може да обжалвате действията на ЧСИ.Начинът е възивна жалба подава се чрез ЧСИ до ОСъд като навеждате доводи липса на основание за наложения запор и несеквестируемост.
По възможност прилагате и писмени доказателства и препис за взискателя от жалбата и искате да се отменят действията като незаконосъобразни.След това ЧСИ я получава и изпраща на взискателя препис от нея за възражения,заедно с мотивите си.С изтичането на 3 срок се праща на ОС и той решава със СР ,което е необжалваемо./Чл.436 и 437 ГПК/
Успех
По възможност прилагате и писмени доказателства и препис за взискателя от жалбата и искате да се отменят действията като незаконосъобразни.След това ЧСИ я получава и изпраща на взискателя препис от нея за възражения,заедно с мотивите си.С изтичането на 3 срок се праща на ОС и той решава със СР ,което е необжалваемо./Чл.436 и 437 ГПК/
Успех
-
Pause - Активен потребител
Re: Имам неплатено задължанение на стойност 900лв
А дори нямам документ изпратен ми от този господин,че задълженията ми са прехвърлени на него,нито ми се е лигитимирал по някакъв начин
То от тук трябва да се тръгне- няма право да извършва действия по принудително изпълнение без да ви е покани с нарочно съобщение да заплатите дълга. Та това изявление с улицата и подобни е малко непремерено, но пък такава им е работата на колегите.
Отделно сте ф.л. , което е много ок. за вас, защото имате възможност да платите 30% от целия дълг и да спрете изпълнението, като се задължите писмено да погасявате ежемесечно по 10% от него( тази привилегия е еднократна, така че умната).
Запор на обезщетението за отглеждане на дете?- може, може, ама както го е наложил, така и ще го отмени- на тея пари пръст не може да сложи. Само, че ще ви огорчи живота. Ако и когато това стане действате бързо- представяте доказателства, че по тази банкова сметка се превеждат пари от НОИ. Ако не вдигне запора става малко по-трудно, но не невъзможно. Тези пари са несеквестируеми.
п.п. Майче, каквото и да ви пиша, а пиша по чисто човешки подбуди заради дечица, вие все пак имате непогасен чрез плащане дълг- трябва да мислите как своевременно да се издължите.
Ако позволите един личен въпрос- как се издържате с 300лв. трима възрастни и две деца?
За другите зрели работа ли няма или пък бюро за труда?
- Гост.
- Старши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|