Здравейте, интересувам се относно следния казус моля, помогнете.
Скоро купих един апартамент от частно лице което не си е прехвърлило партидата на ВИК и има задължения към последните.
При покупката уговорката беше да даде остатъка от тия пари но в последствие потъна в дън земя. Аз немога да си платя водата нито да сменя партидата на мое име защото за да платя моите сметки трябва да платя първо неговите сметки и така известно време. Докато получавам известие от съда, че ВИК искат да съдят собственика на партидата а то е една жена която е починала от доста време насам. Какво мога да направя да платя само моите сметки или съм прекаран и могат ли да ми направят нещо като съм собственик на апартамента но не и на партидата.
Моля, дайте съвет.
- Дата и час: 26 Дек 2024, 17:10 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с ВИК моля за ПОМОЩ
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Проблем с ВИК моля за ПОМОЩ
Дългът се прикрепя към имота, а вие - като страни се съдите помежду си.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
А като са изпратили тази призовка до човек които не живее на адреса поради обяснените по-горе причини (смърт) кои трябва да иде до съда и трябва ли да се ходи изобщо ако се плати сметката.
- vkozarev
- Нов потребител
Аз предлагам да отидете на място във ВИК и да им изясните тези факти. Но дори и да го направите, за съжаление, няма да се освободите от дълга. Трябвало е тези задължения да бъдат изчистени преди покупката на имота от Вас. Сега остава да се реши въпросът извънсъдебно или съдебно в зависимост от цялостната документация по казуса и всички обстоятелства, относими към спора.
- nk7702n
- Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|