начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

Цесия на изпълнителен лист

Цесия на изпълнителен лист

Мнениеот sadman » 11 Ное 2011, 20:28

Здравейте, въпроса ми е следния: Преди време станах съдлъжник по фирмен заем на ЕТ, собственика на фирмата взе парите за рефинансиране на заем към друга банка, а остатъка му бе изплатен в брой за закупуване на машини нужни му за производството. В последствие продаде машините и спря да обслужва кредита си. След около година банката заведе дело и тъй като той не притежава имущество на негово име, ми бе наложен запор на заплатата.
Междувременно аз сключих споразумение с банката и излатих цялата дължима сума. Интересува ме дали с помощта на договора за заема, в който е описано за какво се отпуска кредита и кой е получил парите, мога до осъдя собственика на ЕТ и да си извадя изпълнителен лист? И дали после мога да прехвърля чрез цесия това вземане на някой който би бил малко по "груб" при изискването на парите? Предварително ви благодаря за отговорите и моля да ме извините акоа съм допуснал някои грешки в терминологията.
sadman
Нов потребител

Re: Цесия на изпълнителен лист

Мнениеот narina » 11 Ное 2011, 21:38

sadman написа: ....Интересува ме дали с помощта на договора за заема, в който е описано за какво се отпуска кредита и кой е получил парите, мога до осъдя собственика на ЕТ и да си извадя изпълнителен лист? - Да, но не само с договора.
И дали после мога да прехвърля чрез цесия това вземане на някой ....?-Да
....
Аватар
narina
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство