начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

Придобиване на имот чрез публична продан от ЧСИ

Придобиване на имот чрез публична продан от ЧСИ

Мнениеот gena_alexandrova » 04 Яну 2013, 13:45

Проявявам интерес към имот, обявен за публична продан. В общи линии съм наясно как протича самата продан, какви са предварителните условия ,които евентуалният купувач следва да изпълни. Но ме притеснява следното: в обявлението изрично е посочено следното: имотът, собственост на " 123" ЕООД служи за обезпечаване вземането на Банка " А" и присъединеният взискател Банка " Б". Стойността, която е обявено от ЧСИ е 72000 лева. Върху имота по описа на Службата по вписвания към края на 2011 година има вписани следните възбрани:
1. възбрана в полза на ТД на НАП - 57000 лева
2. възбрана в полза пак на ТД на НАП - 57620 лева
3. възбрана в полза на банка " А" ( същата, чието вземане се обезпечава) - 95500 лева.

Въпросът ми е: как ще се придобие имота, чист или с тежести? Дружеството има доста задължения и към други кредитори, възможно ли е в момента да има и други обезпечителни мерки, наложени му, и дали в Службата по вписвания ще ми дадат такава информация. Към настоящия момент въпросният имот се отдава под наем като къща за гости, без да имам информация дали това е по волята на взискателя, за чието вземане служи като обезпечение, или самоволни действия на длъжника. Понеже в малкия град, в който живеем, се коментират разни неща - по думите на хората длъжникът си ползва имота за собствена изгода, същият е определен като пазач на имота. Това също ме притеснява, защото при евентуално обявяване за купувач се опасявам, че ще възникнат затруднения с длъжника.
Как бихте ме посъвествали?
Благодаря ви!
gena_alexandrova
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство