начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Опис от ЧСИ по наказателно дело

Опис от ЧСИ по наказателно дело

Мнениеот zaza95 » 17 Юли 2016, 13:23

Здравейте,
преди няколко дена баба ми ме уведоми, че е получила съобщение което е трябвало да бъде връчено на мен.
Съобщението е от ЧСИ по наказателно дело за опис на имуществото на настоящият ни адрес. Аз живея в един апартамент с баба ми и брат ми. Сумата, която трябва да бъде платена за момента е непосилна за мен. Много мои близки включително и баба ми искат да ми помогнат за заплащането , но аз им отказвам. В момента се опитвам да спепстявам пари от всякаде от където мога, работя без трудов или граждаснки договор и повечето от парите заделям. Студент съм и засега съм успял да събера колкото за двата идни семестъра и 600лв. , което е малка част от дължимото. Най-важният въпрос за мен е: Когато дойдата да правят опис на имуществото задължително ли е третите лица(баба ми и брат ми) да доказват техните вещи чрез касови бележки и гаранционни карти.
zaza95
Нов потребител

Re: Опис от ЧСИ по наказателно дело

Мнениеот ivan_lawyer » 17 Юли 2016, 21:08

Какво е това наказателно дело - разноски по дело се събират от Данъчното, рядко от ЧСИ.
Може да се наложи да обяснявате произхода на вещите, но не е нещо фатално.
На практика никой няма да дойде на никакви описи-абсолютно е блъф.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Опис от ЧСИ по наказателно дело

Мнениеот dimist » 01 Авг 2016, 15:23

Заза, пиши първо има ли издаден срещу тебе изпълнителен лист?
А поне СРС в момента събира вземания за държавни такси, глоби, разноски чрез ЧСИ, което допълнително утежнява сметката.
dimist
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство