начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Получаване на Българското гражданство

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Получаване на Българското гражданство

Мнениеот borisovna » 20 Окт 2011, 13:48

Здравейте,въпросът ми е следния-статута на чужденец с постоянно пребиваване в РБ получих след като се омъжиж за български гражданин.брака ни продължи двайсет две години, и се разведохме преди две години. Преди шест години подадох молба за Българско Гражданство, и преди година и половина получих отговор, че молбата ми за българско гражданство е одобрена, но трябва да се освободя от досегашното си гражданство. Подадох документи за отказ от досегашното си гражданство и сега чакам отговор. В съответното посолството ми посочиха, че трябва да чакам една година /ДАЛИ ТОВА Е СРОКЪТ?/, и возможно ли Българското правителство да ми откаже гражданство за това че вече не съм омъжена за БГ гражданин.От брака имаме дъщеря, която в момента е студентка в гр. София и е със статут на чужденец с постоянно пребиваване. Родителите ми отдавна са починали, в държавата от където съм не съм ходила от шест години.Искам да продължа да живея в България и не като чужденец а като гражданин на страната .Постоянно живея в България от 93 година. Моля ако някой има подобен проблем да пише. С благодарности очаквам отговор.
borisovna
Нов потребител

Назад към Гражданство