начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Адресна регистрация

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Адресна регистрация

Мнениеот sob4o » 16 Дек 2011, 19:52

Здравейте,
тъй като имам един въпрос и след като потърсих в интернет не успях да немеря добра информация.

Въпросът ми е следния: Студент идва да учи в България с виза, съответно е настанен на общежитие, но за да му се направи адресна регистрация е нужен един документ от университета, който леко го забавиха. Та въпроса ми е в какъв срок лицето трябва да си направи адресната регистрация, записан е в университета в общежитието, само няма адресна регистрация. Притеснява ме факта че идва нова година и той иска да се прибере, дали ще бъде глобен ако закъснее. А за ЛНЧ няма изкарано поради причината че още няма нужда тъй като не му е изткла визата му.

Много ви благодаря предварително.
sob4o
Нов потребител

Re: Адресна регистрация

Мнениеот nikiboy » 16 Дек 2011, 23:43

sob4o написа:Здравейте,
тъй като имам един въпрос и след като потърсих в интернет не успях да немеря добра информация.

Въпросът ми е следния: Студент идва да учи в България с виза, съответно е настанен на общежитие, но за да му се направи адресна регистрация е нужен един документ от университета, който леко го забавиха. Та въпроса ми е в какъв срок лицето трябва да си направи адресната регистрация, записан е в университета в общежитието, само няма адресна регистрация. Притеснява ме факта че идва нова година и той иска да се прибере, дали ще бъде глобен ако закъснее. А за ЛНЧ няма изкарано поради причината че още няма нужда тъй като не му е изткла визата му.

Много ви благодаря предварително.

чл.28 от ЗЧРБ - този, който предостави подслон на чужденеца е длъжен да му направи адресна регистрация. Тоест, има промяна в закона от няколко години - преди чужденеца трябваше да се регистрира, а сега домакинът трябва да го регистрира.
Вашият познат няма кой да го глоби затова, че няма адресна регистрация. Да си празнува празниците спокойно. И 14 дни преди да изтече визата да си е подготвил всички документи, че иначе пак ще питате за съвет във форума :mrgreen:
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Назад към Гражданство