начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Как става преименуването?

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Как става преименуването?

Мнениеот Миглена » 17 Юни 2004, 12:17

Интересува ме какви са условията,които трябва да изпълня,за да мога да сменя името си?Какви документи са нужни и изобщо как става процедурата?Благодаря за отговорите!
Миглена

Re: Как става преименуването?

Мнениеот magda » 17 Юни 2004, 23:17

Името може да си смените, ако е осмиващо, опозоряващо , обществено неприевливо или важни обстоятелства налагат това - например известна сте в обществото под друго име. Написвате молба до райония съд, като излагате подробно мотивите за желанието ви. Заплащате държавна такса от осем лева + банковата комисионна на банката, обслужваща съответния съд - обикновено е два лева. Прилагате: копие от разписката с платената държавна такса, копие от акта за раждане, копие от лична карта и ако разполагате с доказателства, установяващи фактите, посочени като мотиви за молбата. Молбата се разглежда при закрити врати, т.е. Вас не ви призовават. Това е правилото, естествено, ако прецени, съдът може да ви призове да се явите пред него за определени действия от Ваша страна. като казвам съдът имам предвид един районен съдия - не е страшно.
magda
Младши потребител

Мнениеот Миглена » 18 Юни 2004, 17:02

Името ми не е осмиващо, опозоряващо , обществено неприемливо,но отдавна желая да го сменя...а сега вече като пълнолетна гражданка,имам право да го направя,надявам се.Какво трябва да съдържа молбата ми и на кого в съда трябва да я представя?Благодаря за отговора!
Миглена

Мнениеот никоя » 18 Юни 2004, 22:42

мило момиче, много трябва да те е страх от "един районен съдия",/ какъвто сигурна съм не си виждала/, щом не правиш разлика между открито и закрито заседание и открито заседание при закрити врата, по-добре си изяж дипломата /каквато се съмнявам че имаш/ и не заблуждавай хората.Научи и български, няма да ти навреди.
никоя

Re: никоя

Мнениеот Миглена » 19 Юни 2004, 12:43

Госпожо/госпожице,явно Вие сте запозната по-подробно.Бихте ли ми обяснили какво точно трябва да направя?
Миглена

Назад към Гражданство