начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Гражданин оставен без документи в чужбина

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Гражданин оставен без документи в чужбина

Мнениеот tedi2 » 20 Фев 2011, 22:55

Здрвейте,
В чужбина съм, документите ми за самоличност изтекоха миналата седмица, а посолството тук отказа да ми издаде документи тъй като без мое знание фамилното ми име е било променено в ГРАО и сега на съвпада със старите ми документи. Казаха ми че нови документи няма да ми издадат докато не отида лично в общината и не поправят данните ми. А аз съм на 7000 км от общината и без валидни документи. Какво да правя? Моля за съвет.
tedi2
Нов потребител

Re: Гражданин оставен без документи в чужбина

Мнениеот toni_sf » 22 Фев 2011, 12:05

Без нищо лично ще се пошегувам ако сте в Джамахирия си оставяте там, сега текат демократични промени в няколко африкански държави и незнам кога някой ще помисли за вас.А пък вече като се върнете в БГ ще си търсите виновника кой Вие променил фамилното име.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Re: Гражданин оставен без документи в чужбина

Мнениеот nikiboy » 09 Мар 2011, 22:43

Посолството не може да Ви откаже. Ще Ви даде документ за прибиране в страната ( т.н. пасаван ). След като имате БГ, те си проверяват и т.н.
Ако трябва пишете или звънете на МВнР - http://www.mfa.bg/ - тук има телефони и контактна форма - http://www.mfa.bg/bg/contact/ .
Ако това което твърдите е вярно - за какво вземат такива огромни заплати тея.....
nikiboy
Потребител

Назад към Гражданство