начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

ВЛИЗАНЕ В ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ВЛИЗАНЕ В ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ

Мнениеот simonna_h » 24 Сеп 2013, 14:30

От 2 месеца не живеем в къщата си, тъй като сме в ремонт. Сменяме канализация (стара, от която имаме влага), при разкопаването решихме да сменим и водопровода (така и така копаем сменихме всичко старо с ново, къщата е стара). Та в къщи е като бойно поле. Всяка сутрин отиваме и отваряме вратата на къщата, за да съхне от спукния канал и така до вечерта стои отворено (имаме доверие на бабите, с които сме в общ двор).
Проблема е, че преди няколко дни наглите инкасатори влезли да си видят показанията в комшийската къща и решили през общия двор (който си е разделен и ясно кое на кого е, само нямаме право да си сложим ограда) да влязат в нашата къща. Въпреки, че бабите им казали, че ни няма си влезли. Побесняла реших да им се обадя уж за нещо друго и инкасатора каза "Видяхме, че сте в ремонт, влзяохме да търсим водомера". Изпращях. Как така ще ми влзиат в къщата да търсят? Не го били намерили. И понеже къщата е стара водомера беше в дневната, та при ремонта го изместихме в банята. Само, че точно когато са идвали беше прекарана само тръбата и водомера още не беше поставен. Ходих до ВиК опитаха се да ме убедят, че водомера бил тяхна собственост, въпреки, че ние сме си го платили тоя водомер. И видите ли това им дава право да влизат без наше присъствие, пък и тя врата била отворена и те за това - отговора на инспекторката. От пътя се вижда, че къщата е в голям ремонт. Пода е изкъртен и изкопан до пръст, лее се бетон, всичко това иска съхнене на отворена врата. Аз пътната си врата не съм я отворила, ама те си влезли.

Бих те ли ме просвети ли кой е крив кой е прав и кой чл. от кой закон са нарушили и как да си търся правата.
Благодая предварително.
simonna_h
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ