начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Приложимост на чл. 141, ал. 8 от ТЗ?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Приложимост на чл. 141, ал. 8 от ТЗ?

Мнениеот boliarcheto » 02 Дек 2013, 15:40

Заведох дело срещу фирма (ООД) за нейни задължения към мен. Към момента на завеждане на иска фирмата вече не извършваше дейност и нямаше никакви активи, а управителя и работеше като управител на друго ООД, което не е негова собственост. Вднага, след като получи исковата, управителят и съдружникът му продадоха дяловете си на трето лице, което стана и управител и съответно се явява на делото. Оказа се, че новият собственик и управител не знае за какво става въпрос, трудне чете и пише, и всъщност той е получил известна сума, за да "купи" фирмата. Спечелих делото и ... толкова.
Година и половина след като фирмата беше продадена и се смени управителя и, тя беше обявена в несъстоятелност.
Въпрост ми е: приложим ли е чл. 141, ал. 8 от търговския закон към предишния управител? И ако да, аз мога ли да направя нещо по въпроса?
boliarcheto
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ