начало

Юристи и общественици предлагат Йонко Грозев да бъде номиниран за конституционен съдия Юристи и общественици предлагат Йонко Грозев да бъде номиниран за конституционен съдия

Вивател - Злоупотреба

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Вивател - Злоупотреба

Мнениеот niko_nik » 12 Авг 2014, 18:46

Здравейте , имам проблем с Вивател и ако може да ме посъветвате какво мога да направя ?!
Имам 2 карти на вивател и домашен телефон, едната карта я ползва баща ми. Аз работя сезонно в Англия от месец април до месец август/септември поради което сметките в месеците които ме няма ги плаща баща ми в някой офис на вивател. От 7 години съм на безсрочен договор което ми позволява да преминавам на 5лв такса когато не съм в страната и после когато се прибера минавам на такса която ме удовлетворява...така вече няколко години. 2013 година както обикновено след като се прибера в България пускам картата звъня на оператор и казвам тарифния план на който желая да бъда, а отсреща се чува " съжалявам господине не може да преминете на този тарифен план понеже имате договор......" МОЛЯЯЯЯ :x
Попитах как какво, невъзможно не съм подписвал нищо аз бях извън страната "- ами може и по телефона" е как като ми бе изключена картата. Веднага отидох до първия офис на Вивател, обясних ситуацията , бяха така любезни да ме информират че договора е сключен физически месец юли в офиса им в магазин на кауфланд в град Казанлък от еди коя си ДАМА. Отивам в този същия офис и намирам жената която бе и управителка, подписала договора ....
и тя почва "ами баща ти" момент спри ,намерих и него. Той ми обяснява" отивам да плащам сметките и ми казва че са изтекли договорите да ги пред подпиша...." и почва зарибяването и не само това ами и още една карта на мое име награда :О .... И какво правим сега я питам аз не искам договор ... ще оправим нещата дай си телефона аз ще ти се обадя и така още няколко месеца. затвориха офиса в кауфланд, отговор никакъв, понеже съм на 10лв със 70 мин които са ми недостатъчни преминах на друг мобилен оператор, и постепенно вивателската карта излезе извън употреба заедно с другата карта която седи на масата отгоре и това срещу 35лв на месец и още една година договор но вече ми е непосилно да плащам за тези карти, та аз дори не ги ползвам, звънях на оператори , писах писма и отговорите бяха от рода " ние не разследваме подобни случаи " или "Моля приложите сканиран документ доказващ , че оспорваните от Вас договори са неистински, тъй като искането Ви не се подкрепя от приложените доказателства." Пратих им копие на подписа ми от личната карта!
Искам да прекратя всички взаимоотношения с тях, без да плащам за останалата година неустойки, искам онази управителка да се подведе под отговорност, искам да компенсират загубата на времето ми, на нервите и на парите ми!? Най интересното е в тази държава, че ако не си подписвал никакви документи трябва да ходиш да го доказваш в съда !!! Въпроса ми е имам ли някакви права и мога ли да си ги търся в съда, не е ли злоупотребено с личните ми данни?
niko_nik
Нов потребител

Re: Вивател - Злоупотреба

Мнениеот ivanov_p » 12 Авг 2014, 20:39

Права сигурно имаш, но може да ми вярваш, че е много по-добре да те изпържат без права, отколкото с права. Ако сумата не е голяма отиди и я плати, ако имаш бол пари се съди.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 13 Авг 2014, 11:07

Вариантите ти са два:
1. Предявяваш съответния иск, в рамките на който наистина трябва да доказваш, че не си подписал договора. Санкцията за другата страна е отговорността й за разноските, ако спечелиш делото. Шансовете ти са добри, но има и риск да осъдят баща ти, защото той е човека който те е подписал.
2. Спираш да плащаш и чакаш. Ако Виваком предприемат съдебни действия, срещу теб правиш съответните възражения.
И в двата случая ще ти е необходим адвокат. Ако разполагаш в финанси е по-добре да избереш първия вариант. Ако избереш втория, рискуваш да изтървеш сроковете за възражения. Освен това е много вероятно да почнат да звънят със заплахи разни събирачи.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот eurolinker » 13 Авг 2014, 13:59

Ако съм разбрал правилно, управителката на офиса на Виваком е съставила договор (частен, диспозитивен документ), в който фигурират вашите лични данни, като е "убедила" (във вашия вариант "зарибила") вашия баща да подпише този договор, вместо вас и също го е подписала (като представител на Виваком), като в последствие договорът е използван (напр. в следствие на съставянето му, управителката е получила доп. възнаграждение). Предмет на договора са същите и/или нови условия за ползване на мобилна услуга, т.е. (вероятно) договорът представлява "изменение на някое правно отношение".
Ако горното съм възпроизвел правилно, съставеният договор, в частта, в която вие поемате задължения е "неистински документ" - лицето (вие) посочено като автор на изявлението, не е това лице, което в действителност е направило изявлението (а е баща ви).
Според мен, управителката е извършила престъпление по чл. 309 ал. 3, вр. чл. 309 ал 1 НК. Баща ви не носи нак. отговорност - при него няма умисъл при съставянето.
В наказателното производство можете да повдигнете и граждански иск - за претърпените вреди.
Установяването на истиността на документа е задължение на органните на досъдебното производство.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот ivanov_p » 13 Авг 2014, 22:13

Абе вие се насочвайте към плащане е прекратяване на договора, защото лесно се влиза в екшъни, трудно се излиза.
За неистински договори не съм чувал, когато страната от чието име е подписан договора разбере, че някой друг е сложил подпис може да го потвърди, а при търговци не опищиш ли района веднага договора се санира и няма отърване. При всички случаи сина и бащата са от едната страна, ако щетите са за сина трябва да ги покрие бащата, ако щетите са за доставчика пак трябва да ги покрие бащата.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот eurolinker » 13 Авг 2014, 22:35

За неистински договори не съм чувал, когато страната от чието име е подписан договора разбере, че някой друг е сложил подпис може да го потвърди,
8) А може и да не го потвърди...
а при търговци не опищиш ли района веднага договора се санира и няма отърване.
:shock:
Ти направо сля търговските и обикновените сделки и (предполагам) накара Виталий Таджер да се върти в гроба. Да не би питащия, в качеството му на гражданин да е в "търговски отношения" с Виваком?!?

Абе вие се насочвайте към плащане е прекратяване на договора, защото лесно се влиза в екшъни, трудно се излиза.
Е тука вече си прав...Имам предвид, втората половина от сложното изречение.
Ама за първата - не. Има си злоупотреба с право и въпрос на преценка на питащия е как ще подходи. Дадох идея,която може да обсъди по-подробно с адвокат :idea:
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Назад към Взаимопомощ