начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Затвор или чужбина

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Затвор или чужбина

Мнениеот alien7777 » 20 Ное 2016, 16:04

Въпросът ми е следният.Имам присъда за шофиране в нетрезво състояние и сега отново пак го направих и ме хванаха.Първият път имам 6 месеца условно и 3 години изпитателен срок.Последното ми наказание още не е изтекло.Този път съм по бавната процедура , вече 5 месеца нямам заведено дело.От 2 седмици на сам ме викна разследващ полицай и съобщи , че ще ми бъде заведено наказателно дело и ми обясни, че този път присъдата няма да е условна и ще трябва да лежа 4 месеца в затвор с лек режим.Това било минималното което прокурора ще се споразумее с мен без да се води дело.Взех си адвокат и той ми потвърди горното.Даже ако реша да не приемам споразумението , в съда може ли да ми сложат по тежко наказание.Още нямам заведено дело и мисълта ми е следната.Да напусна пределите на Р България -съответно те ще ме пуснат за общонационално издирване.Въпросът ми е имали давност в моя случай и какво е по добре да направя.Благодаря предварително за указаната помощ и съвет.
Последна промяна alien7777 на 20 Ное 2016, 16:59, променена общо 1 път
alien7777
Нов потребител

Re: Затвор или чужбина

Мнениеот ivanov_p » 20 Ное 2016, 16:49

Отклоняването от изтърпяване на наказанието е отделно престъпление и доста строго наказуемо. Освен това е близо до ума, че при всяко стъпване на летище или граница, съответно проверка на документи в почти целия свят ще се окажете в местен затвор, където може да чакате екстрадиция много повече от присъдата, която ще изтърпите тук.
Между другото да ви е минавало през ум, или поне в празната ви глава, защото в нея очевидно няма ум, че присъдата се дава не за да бързате да се обзаведете с втора такава, а за да я избегнете? Помолете азвоката си да ви разясни това.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот alien7777 » 20 Ное 2016, 17:12

Или не се разбрахме , или грешно зададох въпроса си.Аз нямам такава присъда ,нито имам заведено дело до момента.Просто от познати и приятели разбрах какво ще иска да се споразумее с мен прокурора,и че отърване от 4 месеца лишаване от свобода няма.Само съм ходил до сега 3 пъти при разследващия полицай.До колкото ми е известно доста хора живеят пълноценно живота си зад граница , а тук са обявени за издирвани на територията на Р България. Няма ли давност моят случай ?
alien7777
Нов потребител

Мнениеот doc03 » 20 Ное 2016, 18:39

Отивай в чужбина
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот kolegat » 20 Ное 2016, 18:49

Седем години и шест месеца ти е давността и тече от извършване на деянието.
Нали си имаш адвокат ? Срам те е да го питаш ли ?
kolegat
Потребител

Мнениеот teogeo » 20 Ное 2016, 18:56

ivanov_p написа:Отклоняването от изтърпяване на наказанието е отделно престъпление и доста строго наказуемо. Освен това е близо до ума, че при всяко стъпване на летище или граница, съответно проверка на документи в почти целия свят ще се окажете в местен затвор, където може да чакате екстрадиция много повече от присъдата, която ще изтърпите тук.

Нима? И по кой член от НК?
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот teogeo » 20 Ное 2016, 19:08

alien7777 написа:Или не се разбрахме , или грешно зададох въпроса си.Аз нямам такава присъда ,нито имам заведено дело до момента.Просто от познати и приятели разбрах какво ще иска да се споразумее с мен прокурора,и че отърване от 4 месеца лишаване от свобода няма.Само съм ходил до сега 3 пъти при разследващия полицай.До колкото ми е известно доста хора живеят пълноценно живота си зад граница , а тук са обявени за издирвани на територията на Р България. Няма ли давност моят случай ?

Нито са доста, нито живеят пълноценно. Е, ти го Хюриет Сюлейманов, който утрепа децата до Луковит - избяга, скри се в Германия, и живя "пълноценно", криейки се като плъх, докато накрая не го извадиха от дупката му и не го докараха обратно да си "излежи" "изработеното". Накрая става като приказката с българина и боя, солта и парите (и бой ял, и солта близал, та накрая и парите платил).
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 20 Ное 2016, 19:15

teogeo написа:......Нито са доста, нито живеят пълноценно. Е, ти го Хюриет Сюлейманов, който утрепа децата до Луковит - избяга, скри се в Германия, и живя "пълноценно", криейки се като плъх, докато накрая не го извадиха от дупката му и не го докараха обратно да си "излежи" "изработеното". Накрая става като приказката с българина и боя, солта и парите (и бой ял, и солта близал, та накрая и парите платил).

Абе нека да ходи далеч да порка и да кара, само да не е тук, кво го убеждаваш?!

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот teogeo » 21 Ное 2016, 01:40

doc03 написа:
teogeo написа:......Нито са доста, нито живеят пълноценно. Е, ти го Хюриет Сюлейманов, който утрепа децата до Луковит - избяга, скри се в Германия, и живя "пълноценно", криейки се като плъх, докато накрая не го извадиха от дупката му и не го докараха обратно да си "излежи" "изработеното". Накрая става като приказката с българина и боя, солта и парите (и бой ял, и солта близал, та накрая и парите платил).

Абе нека да ходи далеч да порка и да кара, само да не е тук, кво го убеждаваш?!

Да ходи у Саудитска Арабия и там да порка (и без да кара). Пак ще има избор - коя ръка да му отсекат :mrgreen:
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот votpuska » 08 Яну 2017, 16:31

Не е точно така.. Има държави, които няма да го екстрадират, особено ако поиска бежански статут. Включително една наша съседка. За която не е нужен дори международен паспорт. :) Особено ако се позовеш на етническа дискриминация. Предлагам ти следната версия: пияни полицаи са те спрели да те изнудват за подкуп; като си отказал са те пребили. След което отиваш в полицията да подадеш жалба, но когато са ти снемали самоличността са те питали за етнос и ти си си казал; тогава дознателят е обърнал нещата срещу теб. Разменили са пробите ви с ченгето и са те накиснали. Ще направиш сензация и не само че ще получиш статут но даже няма да се налага да бачкаш. Само ще обикаляш медиите да разправяш какви долни фашисти са българите и колко ниско са паднали и ще живееш от хонорари. Къде-къде по-харабия отколкото да блъскаш като грешен дявол на черно. Като се поизчерпи ще счупиш/препикаеш някой паметник да ти обърнат пак внимание и така.. ;)
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител

Мнениеот doc03 » 09 Яну 2017, 20:26

Ядец!
Кръвната проба се пази достатъчно, че да направят ДНК тест и да докажат, че ... избирателят :-) лъже. От този момент, до инвалидната количка, нещата са просто въпрос на време. Малко време ...

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот votpuska » 12 Яну 2017, 22:10

Tц.. така сте чукчите.. Ако беше прочел преди да пишеш, щеше да забележиш, че му давам акъл да разправя това в друга държава.. :!: Където никой няма да проверява твърденията а директно ще го поканят в ефир..
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител

Назад към Взаимопомощ