начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

глоба с фиш в двора на кауфланд

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

глоба с фиш в двора на кауфланд

Мнениеот rufani » 21 Яну 2017, 09:30

здравейте.
вчера - 20.01.2017г. бях в двора на Кауфланд - Казанлък, по работа , поддръжка на Кауфланд.
спрях автомобила настрани от входа , в лентата за движение , до паркираните автомобили,и си свалях инструментите от колата. отидох да оставя количката с инструменти до входа и се върнах да преместя колата , на свободно парко място, но до нея вече беше спрял полицейски автомобил и при поздрава ми към тях ми отговориха да им дам документите си и тогава да си преместя колата.така и направих . обясних им пак ситуацията , но така или иначе си ми спретнаха фишче за неправилно паркиране.подписах го без да мога да го прочета , че не си носех очилата за четене. прибирайки се в къщи установих , че на фиша е записано - неправилно паркиране на булевард 23ти шипченски полк, което не отговаря на истината .какво бих могъл да направя в този случай,
Благодаря.
rufani
Нов потребител

Re: глоба с фиш в двора на кауфланд

Мнениеот kolegat » 21 Яну 2017, 11:37

rufani написа:здравейте.
какво бих могъл да направя в този случай,
Благодаря.

Да си платите фиша.
kolegat
Потребител

Мнениеот ivanov_p » 21 Яну 2017, 11:55

Какъв фиш?!? Наблизо не е ли имало разклонено дърво и въже? При 100-150 паркоместа да спреш където е забранено е опит за убийство на обществения ред. Винаги съм се чудил на тези от Кауфланд защо още не са назначили снайперисти?
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот rufani » 22 Яну 2017, 10:05

при положение , че всичко е потънало в сняг, натрупан от почистване , пълно е с коли , да не говорим, че трябва да се разровиш в снега за да намериш някакви очертания ,.......така, че не бързай да съдиш , преди да си разбрал за какво става дума .
rufani
Нов потребител

Мнениеот ivanov_p » 22 Яну 2017, 11:20

Аз много добре знам за какво става дума, защото го виждам всеки ден. Хората са се принудили да направят нарочни преместваеми знаци - "Моля, не спирайте тук!" Тези знаци за затова, че като спре една кола там следващите губят видимост, а непрекъснато минават пешеходци с колички. Това е едно от най-опасните спирания.
Отделно на входа на всеки паркинг на голям магазин е указана скороста на движение, мисля 10 км./час и посочено, че на територията на паркинга се спазва ЗДП. Написали са ти фиш, като са посочили номера на който се води магазина и това е достатъчно, за да е редовен.
Най-високата присъда за неправилно паркиране мисля беше над много години, не помня колко. Един паркирал на завой, намалил видимостта на всички и последвала верижна катастрофа с жертви. Макар водачът на паркиралият автомобил да не е бил на място го отнася. Има го в решенията на ВС, някой може да го намери. Адвокатът твърди, че може да му се търси отговорност само за първата катастрофа, но не и за последващите, докато съдът приема, че от първата до последната причинно-следствената връзка между неправилно паркираният автомобил и следствията от това не е прекъсната.
Някой друг бута пешеходец и на излизане от магазина не ти правят фиш, а ти слагат белезници.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ