начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

Продадено мпс данъци

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продадено мпс данъци

Мнениеот moonligh7 » 25 Яну 2018, 16:06

Здравейте,

мой родинина продава на чужд гражданин италианец през 2011 г. МПС с договор за продажба нот. заверен,но чужденецът не заплаща и един лев дължими данъци.Наскоро на моят роднина е връчена покана за доброволно изпълнение от съдебен изпълнител,която за съжаление той не обжалва в двуседмичният срок.Какви са шансовете му да оспори това данъчно задължение при положение,че отдавна не е собственик на МПС?
moonligh7
Младши потребител

Re: Продадено мпс данъци

Мнениеот doondie » 26 Яну 2018, 15:17

Какъв е този съдебен изпълнител и към кого е задължението? Съответно каква е тази покана, за която пък и срок за обжалване има? Обжалва се например наказателно постановление или съдебна заповед или решение. Разбира се, може и да греша - не съм запознат как оперират частните съдебни изпълнители и какви правомощия имат, ако изобщо става дума за ЧСИ. Може и някаква колекторска фирма да е. Ако реално има за „доброволно изпълнение,” логично да има и за принудително, така че твоят роднина да гледа да не изпусне каквито срокове има след това.

Ако не притежава автомобил, тогава за какво го търсят? Да провери какво се случва с данните за автомобила - води ли се някъде на негово име още, има ли задължения. В България ли се кара или в Италия? Ако не дължи нищо, пък някой му иска пари, да си защити правата по съдебен ред, ако не става с добро.
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител

Мнениеот doc03 » 29 Яну 2018, 21:16

Дрън-дрън.
Задължение на вече бившия собственик е да дерегистрира продадения автомобил от МДТ, където е данъчно регистриран. Ако не го е направил - проблемът си е негов. Да тича в общината, после при съдебния изпълнител. Какъв е съдебният изпълнител - няма значение.
За роднината казвам ....
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот moonligh7 » 29 Яну 2018, 22:31

doc03 написа:Дрън-дрън.
Задължение на вече бившия собственик е да дерегистрира продадения автомобил от МДТ, където е данъчно регистриран. Ако не го е направил - проблемът си е негов. Да тича в общината, после при съдебния изпълнител. Какъв е съдебният изпълнител - няма значение.
За роднината казвам ....

За съжаление автомобилът не е дерегистриран в МДТ от вече бившият собственик.В общината вдигат ръце и казват,че нищо не могат да направят,съдебният изпълнител също.Затова въпросът е какъв е редът съдебно,трябва ли по съдебен ред да се процедира или да завежда първо молби в общината?
moonligh7
Младши потребител

Мнениеот atanasovlaw » 31 Яну 2018, 10:28

Моят опит е следният, продавачът ми на МПС искаше да ми го продаде без платен данък в МДТ, нотариусът го върна да го плати и с квитанцията направихме договора. Аз в КАТ с договора регистрирах МПС-то на мое име , а като съм в друга област смениха ми номера и КАТ служебно препращат на съответните МДТ данни за МПС-то, който се дължи занапред от новия собственик.
atanasovlaw
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ