начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

майчинство след завръщане от чужбина

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

майчинство след завръщане от чужбина

Мнениеот blagavest » 01 Фев 2018, 12:01

Здравейте! Въпроса ми е малко деликатен, за това ще обясня подробно ситуацията за да мога да получа адекватни отговори.
Живях в Англия от 2007-а до края на 2017-та година. През целия си престой там съм се самоусигурявала. Имаше период от година и половина, в който съм се прибирала в България и съм работила. В този период съм се осигурявала в България. Общият ми стаж в България е 422 дена.
През Май 2017-та родих синът си в Англия. Декември месец реших да се прибера в България за винаги с детето и мъжът си (нямаме брак). Детето е с двойно гражданство (българско и английско) и в момента е на 8 месеца и половина. Майчинството от Англия спря на 27-ми декември, понеже там продължителността му е 9 месеца от момента, в който решиш да излезеш в майчинство.
Въпросът ми е: ДАЛИ и КАК бих могла да получавам майчинство в България до навършване на 2 годишна възраст на детето?
Благодаря Ви предварително!
blagavest
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ