начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

417 -въпрос?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

417 -въпрос?

Мнениеот alexandar25 » 03 Ное 2014, 18:50

Здравейте,
Като попълвах заявлението, на мястото на законният представител на Кредитора-заявител написах друго име/остана ми от предишна бланка/
Дали ще издадат ИЛ или ще отхвърлят заявлението?
Всичко друго /ЕИК. основание, от което произтича вземането и др. е точно/.
Аватар
alexandar25
Потребител

Re: 417 -въпрос?

Мнениеот ivanov_p » 03 Ное 2014, 19:23

Ще!
Въпросът е кой ще получи ИЛ.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 03 Ное 2014, 19:33

От името на сгрешения представител ли е подписано?
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот alexandar25 » 03 Ное 2014, 19:44

Подписа е на реалният представител. Знам, че в това производство няма поправка, но ако пусна една молба, преди да се е произнесъл съда?
Верно, как ще получим? :roll:
Освен с УАС, в което си фигурира реалният представител???
Аватар
alexandar25
Потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 03 Ное 2014, 22:02

За получаването ще носите актуална справка от ТР с верния представител /той може и да е сменен например/. Пусни молба и пиши, че уточняваш техническа грешка, да не звучи като поправка, мисля че ще мине. Аз съм поправял грешка, ама беше преди онова тълкувателно решение.
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот alexandar25 » 03 Ное 2014, 22:06

Точно и аз това мислех, ама ме спря именно ТР.
По скоро си мисля за това, ако бъде издадена ЗНИ и ИЛ, като в тях е вписан ИВАН - като представител, вместо реалния ДРАГАН, и след това образувам изп.д......няма ли да има база за атака от длъжника?
Аватар
alexandar25
Потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 03 Ное 2014, 22:09

Възможно е, ама този риск няма как да се избегне.
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот alexandar25 » 03 Ное 2014, 22:22

Мислиш ли, че точно заради ИВАН, а не ДРАГАН се поставя в неизвестност, в опасност изхода от ИЗП.Д? Все пак, всички останали доказателства сочат за дължимост на сумата /нот.заверена спогодба, покани, извлечения, признания и т.н./
Чета и едно О на ВКС, какво мислиш?

"Според образеца на заявлението заявителят посочва: в т.2 - трите си имена или наименованието на дружеството или организацията, в т.3 - законния представител и в т.4 – данни за пълномощник.Указанията за попълване на заявлението – Приложение №1 на Наредба № 6 /20.02.2008г. за утвърждаване на образци на заповед за изпълнение, заявление за издаване на заповед за изпълнение и на други книжа във връзка със заповедното производство, задължават в т.3 на заявлението да се посочва представителя по закон на заявителя, ако последният не е навършил пълнолетие или е поставен под запрещение, а в т.4 – данните за пълномощника, ако заявлението е подадено от това лице."

Ето и част Указанията от заявлението :
Заявлението се попълва на пишеща машина или четливо на ръка.
1. Данните за съда са попълнени за всеки отделен съд, а данните за делото се попълват от съда при постъпване на заявлението.
2. Попълват се името/наименованието/фирмата на заявителя/кредитора и пълния адрес/седалище и адрес на управление. Останалите данни (телефон, факс и електронна поща) се попълват по желание на заявителя.
3. Ако заявителят/кредиторът е ненавършил пълнолетие или е поставен под запрещение, се посочва името и пълния адрес на лицето, което го представлява по закон или със съгласието на което, той може да извършва и приема правни действия.
Аватар
alexandar25
Потребител

Мнениеот ivanov_p » 03 Ное 2014, 23:03

Никой не гледа какво пишеш. Евентуално съдията може да направи справка ако си писал за законен представител Фараон Рамзес Втори, но не е сигурно. След това трябва да направиш пълномощно или с актуалното да си получиш ИЛ. Ако някоя от тетките се запъне и казваш, че сте сменили войводата по време на делото и толкова.
Ако после другата страна се жали, тогава може да уточняваш нещо, иначе е загуба на време.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ