начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Заведение в къща

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Заведение в къща

Мнениеот remarek » 25 Ное 2016, 16:23

Здравейте! Имам проблеми с едно заведение, с нов собственик, точно срещу нас. От години приземния етаж е заведение,но сега съдържателя се разбра някак със собствениците на къщата и те му дадоха да направи преустройство на първия етаж и да разшири заведението. С голяма борба с полиция и община успях да спра музиката отвън и да направя заведението да работи до 22.00 часа,но напрежението ескалира. Искам да ви попитам мога ли по-нататък да се позова някак на Закона за устройство на територията и специално Чл. 38 като използвам,това че няма "изрично писмено нотариално заверено съгласие на всички собственици на жилища - непосредствени съседи на обекта"? Не си спомням този етаж някога да е бил заведение и дали има изкарани разрешителни за изпълняването на подобна дейност. Също така бих бил благодарен и ако ми разтълкувате ал. /5/ от чл.38 от Закона за устройството на територията: Самостоятелни обекти за нежилищни нужди, изградени в заварена сграда, могат да се преустройват и да променят предназначението си по общия ред, без да се изисква съгласието на собствениците в етажната собственост, при условие че се спазват изискванията на чл. 185, ал. 1, т. 2 - 4 и не се допуска наднормено шумово и друго замърсяване. Ако не са налице тези условия, се спазват изискванията на чл. 185, ал. 2 и 3. Дали тя няма да ми попречи да се възползвам от този закон? Благодаря ви!
remarek
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ