начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Изгоряха ми електроуредите вследствие на тока

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изгоряха ми електроуредите вследствие на тока

Мнениеот pdimitrova » 13 Дек 2016, 20:30

Здравейте, на 10.12.16г ми изгоряха телевизора, декодера и ДВД - то. Всичко започна да пуши, дори и разклонителя, в който бяха включени и осветлението вкъщи започна да свети много силно и съответно и крушките изгоряха. В този момент тока е бил много силен. В понеделник подадох жалба в електроразпределителното дружество. На другия ден дойдоха техници, които погледнаха уредите, записаха им номерата за няколко минути и това беше. Директно ми казаха да не се надявам на каквито и да било компенсации, не бил от тях проблема. Трябва до един месец да получа писмен отговор, но техниците ми го дадоха още днес. А не съм само аз потърпевш, още на 6 семейства от нашата улица, им изгоряха електроуредите. И в същия ден, когато ни изгоряха уредите, в нашето село имаше екип, който правеше нещо по уличните електропроводи и смятам, че са допуснали някаква грешка, но сега колегите им, разбира се, ги прикриват. Има ли някаква друга институция, към която да се обърнем ? Всички сме убедени, че електроуредите ни са изгорели вследствие на тока, няма как на толкова много хора, едновременно да ни изгорят телевизорите.
pdimitrova
Младши потребител

Re: Изгоряха ми електроуредите вследствие на тока

Мнениеот kdkrastev1234 » 13 Дек 2016, 21:21

Друга институция, а и единствената която ще ви свърши работа, е съдът. Събирате се всички, хващате адвокат, образувате дело, назначавате нужните експерти, разпитвате свидетели и ви се присъждат съответните обезщетения. "Енергото" лесно се съди, а парите се събират още по лесно.
Иначе може да пуснете жалби до КЗП и КФН, но само ще си загубите времето /а вероятно и възможността да съберете нужните доказателства/. Отговорът им винаги е че има спор, който трябва да се реши в съда.
Успех !
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот pdimitrova » 13 Дек 2016, 22:01

Обмислям и този вариант, но такава голяма фирма като енергоразпределителното дружество ще има в пъти по-добри адвокати и мисля, че няма да мога да успея да ги осъдя. Защо според вас енергото лесно се съди ?
pdimitrova
Младши потребител

Мнениеот zarra » 13 Дек 2016, 22:14

Здравейте,ако имате констативен протокол от тях,подайте искане за обезщетение.След това ремонтирайте уредите,като за всеки вземете от сервиза констативен протокол с описание на повредата и причината, моите бяха вследствие на подадено високо напрежение,предполагам при вас е същото.Освен протокол от сервиза -и фактура или касова бележка .Искат и документ ,доказващ собствеността ви върху уреда -гаранционна карта ,например или фактура.
Аз си получих обезщетението по този начин без проблем,въпреки ,че при мен техниците също не ми дадоха надежди и се опитаха да прехвърлят вината на общината. Същото го искат и застрахователите,ако имате застраховка.Те после си го търсят от енергото.Успех!
zarra
Нов потребител

Мнениеот ir_ivanov_ » 18 Дек 2016, 13:35

За да не ви горят за в бъдеще ел.уредите,си сложете на контактите предпазители от този тип - http://www.sono.bg/index.php?id=73&category=31&mode=8

ПП Не правя реклама-доволен съм от предпазителите,които са у нас.
ir_ivanov_
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ