начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Нужна ли е промяна на лк за вадене на документи от община?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нужна ли е промяна на лк за вадене на документи от община?

Мнениеот lyuba13 » 11 Яну 2017, 16:09

Здравейте,
преди година продадох апартамента си и купих нов, в същия град /София/, но в различна община. Изобщо не съм се сетила, че трябва да подам искане за промяна на постоянния адрес и съответно личната карта. Но сега ми се налага да тегля кредит обезпечен с ипотека, и съответно са ми необходими разни документи в това число и от общината /новата?/- за данъчна оценка, липса на задължения и пр., заради които се замислих, че може би трябва вече да го направя. Или не?

Та питанките ми са следните:
1. За да мога да извадя тези документи безпроблемно, трябва ли първо да сменя постоянния адрес и съответно личната карта?
И съответно да ги искам от новата общена, по местоживеене.

2. Предвид това, че в нотариалния акт съм с друга лична карта /настоящата/ това не е проблем, нали?

Благодаря предварително за вниманието.
Май задавам отговори.. ама за всеки случай. :wink:
lyuba13
Нов потребител

Re: Нужна ли е промяна на лк за вадене на документи от общин

Мнениеот tochotocho » 13 Яну 2017, 21:27

данъчна оценка се вади от съответната районна община. имате право на постоянен и настоящ адрес , настоящият адрес не е необходимо да е в личната карта, само постоянния. Е ,в съответното РПУ си вадите НОВА лична карта! Макар,че това с личната карта са глупости. Човек се легитимира с трите имена и ЕГН. Те са непроменяеми. А личната карта е е променлива. Загубване, кражба на чанта и "НОВА" т.е всичко е по старому , но имате НОВ номер. Чиновниците от районните общини не искат да се натоварват и ни разиграват, А когато се отнася до плащане, можеш в твоята районна община да платиш данъци и за имоти в други районни общини. Та нали всички напр. сме в СТОЛИЧНА община. Дали е Красно село, Овча купел, Витоша и т.н. -без значение /когато плащаш / , иначе НЕ!
tochotocho
Потребител

Назад към Взаимопомощ