начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

тряба ли декларация при двойно гражданство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

тряба ли декларация при двойно гражданство

Мнениеот яна » 07 Сеп 2004, 14:47

мъжът ми е австриец, живеем в австрия. синът ни е на 9 м.и сега за 1.път ще си идва в българия. има австрийско гражданство.трябва ли ни декларация от мъжа ми, че е съгласен да пътуваме? смятам в пловдив да му извадя и бълг. ЕГН и така на връщане ще е с двойно гражданство.щи имаме ли някакви проблеми на границата? питам понеже съпруга ми в момента е на дългосрочна специализация в Тексас и от там е трудно да ни съдейства
яна

Re: тряба ли декларация при двойно гражданство

Мнениеот отговор » 07 Сеп 2004, 14:50

Да, трябва декларация от бащата, че е съгласен детето да пътува САМО с майка му. Това не зависи от гражданството, изобщо в декларацията то не фигурира никъде.
отговор

Re: тряба ли декларация при двойно гражданство

Мнениеот ippon » 07 Сеп 2004, 18:49

първо проверете,дали ще може да напуснете Австрия,що става дума до бъблгарските гранични власти те трябва да са пълни идиоти да не пуснат в страната българка с българско гражданство и български паспорт.
ippon
Потребител

Назад към Семейни казуси