начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

иск по чл.33 от ск

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

иск по чл.33 от ск

Мнениеот юристка » 05 Окт 2004, 11:29

колеги помогнете ми с това,срещу кого се адресира иска,какви експертизи се искат
по делото,детето след,като е на 5 години призовава ли се,ако може някой да ми
отпечата примерна искова молба.Предварително благодарч.
юристка

Re: иск по чл.33 от ск

Мнениеот МЛАДЕЖА » 05 Окт 2004, 11:46

СРЕЩУ КУПУВАЧА НА ДЕЛА >
МЛАДЕЖА

Мнениеот юристка » 05 Окт 2004, 14:10

нямали кой да ми помогне.моля ви!!
юристка

Мнениеот advokat_ » 05 Окт 2004, 14:43

кажи нещо по-конкретно колежке ...
advokat_

Мнениеот юристка » 05 Окт 2004, 14:58

описала съм конкретно нещата,водя дело за оспорване на произхода на дете родно по време на брак но във фактическа раздяла на родителите и детето е писано на съпругът на майката.
юристка

Мнениеот елза » 05 Окт 2004, 16:42

Не е ясно Вие на страната на майката (ал. 2) или на бащата сте. Съмнява ме да има успех, щом детето е на 5 г. Ако сте за бащата, трябва да установите, че той не е знаел, че дете се е родило и той е писан за баща. Срокът е една година от узнаването. Експертизите сега са: кръвно-групова- ок. 240 лв, ДНК - ок. 1000 лв. Исковата Ви молба - описвате кратко за какво става дума, че детето не е било могло да бъде заченато от бащата и петитум: Моля Съдът да постанови решение, с което да признаете за установено по отношение на маййката.........и детето......, че не съм биологичен баща на роденото (заченатото) по време на брака ни дете....Искът е срещу майката и срещу детето, искате назначаване на особен представител, медицинска експертиза кръвно-групова, чак когато излезе резултата, тогава искайте ДНК, няма смисъл да плащате предварително. Може още с първата експертиза да се установи, че той не е баща. Четете практика по чл. 33, прочетете и ГПК и ще Ви се изясни, не е толкова сложно. Ако нещо не ви е ясно, 7-ми състав на СГС гледа тези дела, вижте кога има заседания, влезте малко в зала да послушате, 2 часа ще са ви достатъчни, за да Ви се изясни. Спокойно!
елза

Назад към Семейни казуси