начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Петя

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Петя

Мнениеот Неизползван отпуск » 19 Яну 2006, 15:21

Здравейте!
Имам нужда от помощ по въпроса за неизползваните годишни отпуски. Губи ли се неизползвания годишен отпуск от миналите години? И не е ли необходимо той да се изплати при напускане на работа. Имам 47 дни от предходните 3 години, сега искам да променя работата си, но от работа отказват да ми изплатят неизползвания отпуск. А дали мога да го ползвам и паралелно да започна новата работа?
Благодаря предварително!
Неизползван отпуск

Мнениеот Гост » 19 Яну 2006, 15:50

при напускане на работа следва да ви бъде изплатен неизползвания отпуск, а ако желаете да го ползвате...............може, но не можете да започнете друга работа без да ви е приключена трудовата книжка
Гост

Мнениеот genius 75 » 19 Яну 2006, 16:45

Платеният годишен отпуск се обезщетява при напускане на работа. Ако не Ви обезщетят имате право да напишете жалба в Инпекцията по труда. Трудовата книжка при напускане се оформя и предава веднага. Това е изразът на закона, за съжаление в КТ няма изрично написан срок за това.
genius 75

Re: Петя

Мнениеот Гост » 19 Яну 2006, 16:58

Неизползван отпуск написа:Здравейте!
Имам нужда от помощ по въпроса за неизползваните годишни отпуски. Губи ли се неизползвания годишен отпуск от миналите години? И не е ли необходимо той да се изплати при напускане на работа. Имам 47 дни от предходните 3 години, сега искам да променя работата си, но от работа отказват да ми изплатят неизползвания отпуск. А дали мога да го ползвам и паралелно да започна новата работа?
Благодаря предварително!

В този случай работодателят не може да Ви задължи да си ползвате отпуската, а при прекратяване на ТПО трябва да Ви я плати. Времето на предизвестието не може да съвпада с отпуската...
Гост

Мнениеот Гост » 19 Яну 2006, 17:12

е глупости сега, не можело да се ползва отпуск едновременно с предизвестието
абе хора като не сте в час що лъжете хората
Гост

Мнениеот Гост » 19 Яну 2006, 17:20

Не могат да Ви откажат изплащане на неползван отпуск при напускане. Можете да дадете предизвестие за прекратяване на трудовия договор и докато тече да ползвате отпуска - дори за работодателя така е по-изгодно.
Гост

Мнениеот Гост » 19 Яну 2006, 17:26

И относно оформянето и предаването на трудовата книжка отговорът не е верен.
Колкото до инспекцията по труда след прекратено трудово правоотношение нейните предписания не помагат.
Гост

Назад към Трудово право