начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Синдикални организации?!

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Синдикални организации?!

Мнениеот fire73 » 20 Мар 2006, 13:41

Интересувам се от следния въпрос:
Ако е регистрирана дадена организация като синдикат, създадените местни структури, които се създават чрез съставяне на протокол от учредително събрание, автоматично ли стават юридически лица??? и ако това е така, на какво основание? Питам, защото така ми беше обяснено, но аз не съм сигурен в това!
fire73
Младши потребител

Мнениеот kontrol » 20 Мар 2006, 17:40

КОДЕКС НА ТРУДА
Чл. 49. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 2 от 1996 г.) Синдикалните организации и организациите на работодателите придобиват качеството на юридическо лице след вписването им по реда, установен за вписване на сдруженията с нестопанска цел.
(2) Поделение на организация, вписана съгласно предходната алинея, придобива качество на юридическо лице съгласно устава й.

Поделенията не се регистрират отделно.
kontrol
Активен потребител

Назад към Трудово право